Vali Şıldak: Şanlıurfa için ortak katılım anlayışıyla hareket edelim;

Vali Şıldak: Şanlıurfa için ortak katılım anlayışıyla hareket edelim

Vali Hasan Şıldak, İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi'nin daveti üzerine Şehir Sohbetleri Programına katıldı. Vali Şıldak, Şanlıurfa’yı çok sevdiğini ve şehre değer katacak her proje ile birebir ilgilenmeye özen gösterdiğini belirtti....


İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi'nin bu haftaki konuğu Vali Hasan Şıldak oldu. Cemiyet üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda katılımcının bir araya geldiği programda Vali Hasan Şıldak, il genelinde devam eden çalışmaları aktararak özellikle turizm, tarım, sanayi sektörleri ile güvenlik ve huzur konularında katılımcıları bilgilendirdi. 


Konuşmasına Şanlıurfa’yı çok sevdiğini ve şehre değer katan her kesimle ortak katılım anlayışı ile bir araya gelmeye devam ettiklerini belirten Vali Şıldak, “İlimizde gerek şehir merkezi olsun gerekse ilçelerimiz ve kırsal bölgelerimizde olsun sürekli olarak halkımızla iç içe olmaya özen gösteriyoruz. Sorunları bizzat sahada görerek çözüm üretmek; sonuca daha iyi odaklanmamıza ve vatandaşın talebini anlamada verimli oluyor. Ve yine bu konuda kurumlar arası iletişim ile koordinasyon konusunda hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Kurumlarımızın mutlak suretle vatandaş taleplerine duyarlılık göstererek en kısa sürede geri dönüş yapmalarını sürekli olarak talimatlarımızla takip ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa’nın turizm, sanayi ve tarım sektörlerinde markalaşma konusunun önemine de değinen Vali Şıldak, “Özellikle tarımsal anlamda Türkiye’nin lokomotifi olan ve yine turizmde dünyada kabul görmüş değerlerin yer aldığı ilimizde daha global bir bakış açısıyla hareket etmek, bu değerlerin markalaşması ve tanıtımı için sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası ve hatta her bir vatandaşının da dahil olduğu ortak katılım anlayışı ile adımlar atmalıyız diye düşünüyorum. Yani Şanlıurfa; bireysel girişimlerden ziyade, kabul görmüş bireysel girişimlerin her kesim tarafından sahiplenerek hareket etmesi ile daha iyi sonuçlar alacaktır. Bunun için tüm şehir el ele vermelidir. Bu birliktelik eğitim, tarım, turizm ve sanayi iş kollarında özellikle gereklidir” ifadelerini kullandı. 

Toplantıda Şanlıurfa’da uyuşturucu ile mücadele konusunun da altını çizen Vali Şıldak, Polis ve Jandarmanın sahada etkili bir mücadele içerisinde olduğunu, madde bağımlısı gençlerin tadevileri ve topluma kazandırılmaları için başlatılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesini de anlatarak bu konuda sivil toplum kuruluşlarının desteğini istedi. 

Buluşma katılımcıların öneri ve taleplerini dile getirmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum