Şanlıurfa’da hayvan hakları savunucuları köpekleriyle eylem yaptı;

Şanlıurfa’da hayvan hakları savunucuları köpekleriyle eylem yaptı

Şanlıurfa’da köpek saldırısı sonucu 4 kişinin hastanelik olması ve kuduz vakalarının görülmeye başlamasının ardından kentte başıboş hayvanlar toplatılmaya başlandı. Bu gelişmenin ardından hayvan hakları savunucuları Şanlıurfa’da bir araya gelerek eylem yaptı....

Şanlıurfa’da son günlerde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 4 kişinin hastanelik olmasının ardından saldırgan köpeklerin kuduz çıkması üzerine kentte başıboş hayvanların toplatılmasına başlandı. Bu gelişme, hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu.

 

KUDUZ VAKALARI VE KARANTİNA ÖNLEMLERİ

Son zamanlarda başıboş köpeklerde kuduz vakalarının görülmesi üzerine Batıkent ve Payamlı mahallelerinde karantina uygulamasına geçildi. Şanlıurfa Valiliği, vatandaşlara tehlike arz eden başıboş sokak köpeklerinin aşılanması ve rehabilite edilmesi için toplatılması kararı aldı. Bu kararla birlikte sokak köpekleri toplanmaya başlandı.

 

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN TEPKİ

Şanlıurfa’da bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, “Toplamaya, Esarete, Sürgüne, Öldürmeye HAYIR” diyerek basın açıklaması yaptı. Kucaklarına aldıkları köpekleriyle yaşananlara tepki gösteren grup, başıboş köpeklerin toplatılmasının çözüm olmadığını savundu.

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, kısırlaştırmanın önemine değindiği açıklamada, sahipsiz köpeklere yapılan şiddete dikkat çekti.

 

 HÜMEYRA ULUBAY’DAN SERT AÇIKLAMA

Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, beraberindeki hayvan hakları savunucularıyla yaptığı açıklamada, hükümetin sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören kanun teklifine sert tepki gösterdi. Ulubay, “Bu canlıları katletmenin hakkını nereden alıyorsunuz? Onları öldürmek çözüm değildir. Toplayın, barınaklar yapın, kısırlaştırın. Üretim tesislerini ve çoğalmayı önleyin, satılmalarını engelleyin” dedi.

Ayrıca eyleme Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu da (HAYTAP) katıldı.

 

GRUP DAĞILDI

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının korunması ve daha insancıl çözümler bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum