Valilik açıkladı: Şanlıurfa'daki hasta köpekleri Ankara'ya taşırken gözaltına alındı!;

Valilik açıkladı: Şanlıurfa'daki hasta köpekleri Ankara'ya taşırken gözaltına alındı!

Şanlıurfa'daki barınaktan 35 hasta hayvanı alarak Ankara'ya tedaviye getiren ve kendisini hayvansever olarak tanıtan kadın, gözaltına alındı....

Sosyal medya hesabından açıklama yapan kadın, Şanlıurfa'da kuduz vakaları nedeniyle köpeklerin kısırlaştırılmadığını ve sokaklarda köpek kalmadığını söyledi. Barınaktan aldığı 35 hayvanda her türlü hastalığın olduğunu da açıkladı.

Hayvanların Ankara'ya getirilmesinin ardından Ankara Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, hastalıklı köpeklerin karantinaya alındığı ve onları getiren kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum