Harran Üniversitesinde "Öğretmenim Yeteneğimi Keşfeder Misin?" etkinliği;

Harran Üniversitesinde "Öğretmenim Yeteneğimi Keşfeder Misin?" etkinliği

Harran Üniversitesi, son zamanlarda gerçekleştirdiği önemli projelerle Türkiye’de gündem olmaya devam ediyor. Farklı projelere imza atan Harran Üniversitesi, bu kez "Öğretmenim Yeteneğimi Keşfeder Misin?" etkinliğiyle dikkatleri üzerine çekti....

Tarihin sıfır noktası olarak bilinen Şanlıurfa, Müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nadahil edilmesiyle yeni bir döneme girerken, Harran Üniversitesinde de genç yetenekli öğrencilerin tespiti için öğretmenlere ve kurum idarecilerine eğitimler veriliyor.

Türküleri, folkloru ve kültürüyle “UNESCO Müzik Şehri” unvanını kazanan Şanlıurfa’da, yetenekli çocukların keşfedilmesi ve büyük kazanımlar elde edilmesi adına Harran Üniversitesi öğretim üyeleriöncülüğünde farklı programlar düzenleniyor. Bu kapsamda Harran Üniversitesi öğretim üyeleriDoç. Dr. Mehmet Fatih Karacabey, Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan ve Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Erdimez, Siverek gibi genç nüfusun yoğun olduğu ilçedekamu kurum kuruşlarının işbirliğinde bir eğitim düzenlediler.

Harran Üniversitesi, Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi ve Siverek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Öğretmenim Yeteneğimi Keşfeder Misin?" paneli, Siverek Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, kaymakamlık, sosyologlar, sosyal hizmetler uzmanları, ilçe belediyesi yetkilileri ve öğretmenler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Moderatörlüğünü Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Karacabey'in yaptığı panelde Karacabey, yetenek tespitinde ‘Okul Yöneticilerinin Rolü’ üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Karacabey, sunumunda “Türkiye genelinde benzer bir projenin bulunmaması, bu projenin önemini ve gerekliliğini daha da artırmaktadır. Harran Üniversitesi olarak, bu projeyi Şanlıurfa’da başlatmış olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Panelde, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Suat Karahan, "Türkiye’nin Müziksel Yeteneklerini Tespit Yöntemleri" hakkında bilgiler verdi. Karahan, “Müziksel yeteneklerin doğru yöntemlerle tespit edilmesi, öğrencilerin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Erdimez ise "Özel Yeteneklerin Tanımlanmasında Öğretmenlerin Rolleri" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Erdimez, “Özel yeteneklerin küçük yaşta tespit edilmesi, bu çocukların doğru yönlendirilmesi ve geliştirilmesi açısından kritik bir rol oynamaktadır. Bu potansiyelin erken keşfi, hem ilimiz hem de ülkemiz için büyük bir kazanç olacaktır” şeklinde konuştu.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ilçelerde görev yapan müzik, resim-iş, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nde görev yapan sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyologlar, öğretmenler ve meslek elemanlarının hedef kitle olarak yer aldığı panelde, özel yetenekli çocukların küçük yaşta keşfedilmesi konusunda önemli ve yararlı eğitimlerverildi.

Panel, soru-cevap kısmının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum