ŞUTUDER'den Kültür Yolu Festivali için Teşekkür;

ŞUTUDER'den Kültür Yolu Festivali için Teşekkür

Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği (ŞUTUDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canbek, Kültür Yolu Festivali için emeği geçen herkese teşekkür etti....

Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği (ŞUTUDER), Kültür Yolu Festivali’ni değerlendirmek amacıyla Harran Otel’de basın açıklaması düzenledi.

 

Basın toplantısına Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği (ŞUTUDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canbek,  ŞUTUDER Yönetim Kurulu Üyeleri Sezin İlhan Çalışkan, Mehmet Ali Doni katıldı.

 

25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali'ni değerlendiren Canbek, "Turizm Geliştirme Derneği olarak Şanlıurfa’mızın kültürel mirasını ve turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtan bu muhteşem festivali değerlendirmek için bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere şehrimiz son bir yılda deprem ve sel gibi moral bozucu, sosyal hayatımızı ve ekonomimizi etkileyen iki büyük afet yaşadı. Sosyal ve ekonomik açıdan yeni yeni normale döndüğümüz bu günlerde bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bu festival, şehrimizin sadece kültürel zenginliğini ortaya koymakla kalmayıp, aynı zamanda toplumumuzun bir araya gelmesine, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olup herkese büyük bir moral aşılamıştır." ifadelerini kullandı.

 

"Göbeklitepe’den Balıklıgöl’e bu topraklar insanlık tarihinin en değerli miraslarını barındırmaktadır"

 

Canbek, "Şanlıurfa’mızın güzelliklerini tüm dünyaya duyurmak için bu tür etkinliklerin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Gerçek şu ki bir şehrin kalkınması ve gelişmesi dışarıya ne kadar açık olduğuyla ilgilidir. Şanlıurfa, binlerce yıllık tarihi, zengin kültürel mirası ve eşsiz doğal güzellikleriyle medeniyetlerin beşiği olmuştur.

 

Göbeklitepe’den Balıklıgöl’e bu topraklar insanlık tarihinin en değerli miraslarını barındırmaktadır. 1 hafta boyunca 300’ü aşkın etkinlikle düzenlenen bu festival, sadece bu değerleri yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda onları gelecek nesillere aktarma görevini de üstleniyor. Ardında büyük bir ekip çalışması olan bu başarılı organizasyonları turizmciler olarak içtenlikle desteklediğimizi belirtmek isterim." dedi.

 

"Sanatçılarımızın ve kültürel etkinliklerin her biri, bu festivale renk ve anlam katmıştır"

 

Canbek, "Bu vesileyle festivali düzenleyen başta Kültür ve Turizm bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve bakanlığımıza, Şanlıurfa valiliğimize, Büyükşehir belediyemize, organizasyonu büyük bir özveriyle yürüten İl Kültür Turizm Müdürümüz Aydın Aslan bey’e ve ekibine, festivali destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara turizm paydaşları adına şükranlarımı sunuyorum.

Sanatçılarımızın ve kültürel etkinliklerin her biri, bu festivale renk ve anlam katmıştır. Onlara da ayrıca teşekkür ederim. Şehrimizin her bir ferdinin bu tür festivalleri daha fazla benimsemesini ve gelecek yılarda da bu coşkunun ve birliğin devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum