Depremzedeler için borçlandırma işlemleri başlıyor: Hak sahiplerinin dikkatine;

Depremzedeler için borçlandırma işlemleri başlıyor: Hak sahiplerinin dikkatine

AFAD, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa ve diğer 10 ildeki hak sahiplerine önemli bir duyuru yaptı....

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Şanlıurfa, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Adana ve Kilis illerindeki hak sahipleri için önemli bir duyuru yaptı.

AFAD 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşların açık borçlandırma işlemlerinin 12 Haziran ile 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Hak sahibi vatandaşların belirtilen tarihler arasında borçlandırma senedine imza atmaları gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmeyen hak sahiplerine konut teslim edilmeyecek. Ayrıca, 60 günlük yasal süre içinde borçlandırma işlemlerini tamamlamayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecek.

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, borçlandırma işlemlerinin yapılacağı süre zarfında tüm hak sahiplerinin belirtilen prosedürleri tamamlaması gerektiği belirtildi. Aksi takdirde, bu işlemleri tamamlamayan vatandaşların hak sahiplikleri iptal edilecek ve konut teslimi gerçekleşmeyecek.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum