Şanlıurfa'da bayramlık kıyafet dağıtımında kadınlar mağdur olduklarını iddia etti;

Şanlıurfa'da bayramlık kıyafet dağıtımında kadınlar mağdur olduklarını iddia etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi, Kurban Bayramı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirdi. Ancak daire başkanlığına bağlı giyim mağazası önünde toplanan bazı kadınlar, hiçbir şey alamadıklarını ve içeride kıyafet olmasına rağmen yetkililerin kıyafetlerin tükendiğini söyleyerek kendilerine vermediklerini iddia etti. Kıyafet alamadığını söyleyen bir kadın, “Buradan Kasım babaya sesleniyorum; Kasım baba babalığını göster.” diyerek duruma tepki gösterdi. Bu iddialara yanıt Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Karaer’den geldi....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirdi. Dün, daire başkanlığına bağlı giyim mağazasında yapılan dağıtım sırasında ikindi saatlerine doğru yoğunluk yaşandı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kalabalık nedeniyle adeta izdiham oluştu.

Sıra bekleyen kadınların aktardığına göre, dün yaşanan yoğunluğun ardından yetkililer, mesai saati bitmeden bilgisayarları kapatıp kadınlara ertesi gün gelmelerini söyledi. Ertesi gün kadınlar mağazaya geri döndüğünde, yaklaşık 20-30 giysi daha dağıtıldıktan sonra yetkililer giysilerin tükendiğini belirterek kadınlardan dağılmalarını istedi.

Sıra bekleyen kadınlar, kıyafetlerin bitmediğini ve yetkililerin bilerek vermediklerini iddia etti.

 

“KASIM BABAYA SESLENİYORUM; KASIM BABA BABALIĞINI GÖSTER”

Sıra bekleyenler arasında ismini vermek istemeyen bir kadın, yetkililerin kendileriyle dalga geçer gibi hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Dün Büyükşehir Belediyesine geldim dediler ki giysi veriyorlar geldim. Dediler ki sıra tut herkese var elbise. Birinci ve ikinci derecedekilere vereceğiz dediler. Sıra bana gelince kimliğimi uzattım bayana. Daha buranın kapanmasına bir saat kala orada çalışan bayan kalktı bilgisayarı kapattı. Bu haksızlık değil mi, bu mazlumlara hakaret değil mi?

Bize dedi ki kalabalık sadece içerdekilere vereceğiz. Ondan sonra içeride bulunanları da çıkarttılar. Dün bunlar olduktan sonra dediler ki gidin sabah saat sekiz buçukta gelin. Biz kahvaltısız hepimiz buraya geldik ama dediler ki kayıt yok. Yani bu dalga geçmek değilse nedir?

İhtiyacım olmasa zaten ben gelmezdim. Buradan Kasım babaya sesleniyorum; Kasım baba babalığını göster. Babalığını istiyoruz.”

 

“BELEDİYE BAŞKANIMIZI SEVİYORUZ AMA BU YAPTIKLARI GÜZEL BİR HAREKET DEĞİL”

İsmini vermek istemeyen başka bir kadın ise ihtiyacı olmayanın bu güneşte beklemeyeceğini söyleyerek, “Dün akşam saat 5 gibi burayı kapattılar. Yarın saat 8-9 gibi gelin verilecek dediler. İçerisi dolu kıyafet, 20-30 kişiye verdikten sonra kavga olmuş deyip kapıyı kapattılar. Alanlar aldı diğerleri burada mağdur. Burada insanlar çocuklarına kıyafet alabilsinler, bayramlık alabilsinler diye bekliyor. İhtiyacı olmayan niye bu güneş beklesin bu kadar.

Burası sabah daha kalabalıktı anan baba günüydü. Evde çoluğu çocuğu olan herkes gitti. İçerisi dolu elbise, verin gitsin insanlar günah değil mi? Gidin kapıyı açın bakın yoksa hepimiz gideriz, bir daha da yardım almayız.

Biz başkanımızı seviyoruz, Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, belediyemizi seviyoruz. Hepsinden Allah razı olsun ama bu yaptıkları hiç güzel bir hareket değil.” ifadelerini kullandı

 

DAİRE BAŞKANINDAN İDDİALARA YANIT

Kadınların iddialarına cevap, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Karaer’den geldi. Karaer, listede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yardım yaptıklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, bayram öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bayramlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirmek suretiyle bir yardımda bulunmaya çalıştık. Dün bu konuda çalışmalarımızı tamamladık, kıyafetlerimiz tükettik. İhtiyaç sahibi ailelere yardım verme işlemlerimiz tamamlamış bulunmaktayız.

Dün yardım alam vatandaşlarımızı gittikleri mahallelerde, yardım dağıtıyor algısı oluşturulması neticesinde, bugün itibariyle Sosyal Yardım Şube Müdürlüğümüze bağlı giyim mağazasının önünde bir kuyruk oluştu. Bu kuyrukta bulunan vatandaşların bizlerde kaydı ve hane incelemesi yok. Zaten inceleme yapamadığımız için vatandaşlarımıza yardım yapma durumunda değiliz. Elimizde dün itibariyle kıyafetlerimizi tüketmiş bulunmaktayız. İzdihama yol açmamak için de vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapılmış olup evlerine dağılmaları istenmiştir”. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum