Umuma açık yerlerde kurban kesene 4 bin 810 lira para cezası uygulanacak;

Umuma açık yerlerde kurban kesene 4 bin 810 lira para cezası uygulanacak

Şanlıurfa’da her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramında on binlerce vatandaş kurban ibadetini yerini getirecek, kurban keserken cezaya girmeyin, belirlenen yerler dışından umuma açık yerlerde kurban kesene 4 bin 810 lira para cezası uygulanacak....

Kentte her yıl kurban satış ve kesim yerleri belirlenmesine rağmen bazı vatandaşlar yasağa yine aldırmadı. Özellikle kırsal alanlar başta olmak üzere şehrin bazı semtlerinde özellikle boş araziler, bina girişleri, otoparklarda kaçak kurban kesimi yapıldığı görülüyordu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık alanlarda kurban satış ve kesimi yapanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 4 bin 810 lira ceza uygulanacağı açıklandı.

Ayrıca Bakanlık, Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını çevreye bırakan tesislere 464 bin 585 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 11 bin 540 lira ceza verileceğini belirti.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum