20 milyon öğrenci karne heyecanı yaşıyor!;

20 milyon öğrenci karne heyecanı yaşıyor!

MEB bağlı ilkokul ve ortaokullarda okuyan 20 milyondan fazla öğrenci bugün karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline giriyor. 5 Şubat'ta başlayan ikinci yarıyılın sona ermesiyle birlikte çalan son zilin ardından öğrenciler uzun bir ara vermiş olacak....

İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan 20 milyondan fazla öğrenci ile 1,2 milyona yakın öğretmen, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 11 Eylül 2023'te ders başı yaptı.

 5 Şubat'ta başlayan ikinci dönem ise bugün sona erecek ve çalacak son zilin ardından, 3 aylık yaz tatili başlayacak.

YENİ MÜFREDAT VE SINAV SİSTEMİ İLE BİR YIL

Bu yıl, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, liselerde sınıfta kalmanın geri getirilmesi ve yeni müfredatın kademeli olarak uygulamaya konulması gibi önemli değişikliklere sahne oldu.

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ, BAŞARISIZLIK ARTABİLİR

Geçen yıl yapılan yönetmelik değişikliği ile liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Devamsızlık hakkını aşanlar da sınıfta kalacak. Bu uygulamaların, sınıfta kalan öğrenci sayısında artışa neden olması bekleniyor. Ayrıca, Türkçe baraj puanı da 70'e çıkarıldı.

ORTAOKULLARDA YENİ KARNE TASARIMI

Bu yıl ilk defa ortaokul öğrencilerine ders notlarının yanında sosyal ve sportif faaliyetlere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler verilecek.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL'DE BAŞLIYOR

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024'te başlayacak. Yeni eğitim-öğretim yılında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat kademeli olarak uygulamaya konulacak. Bu uygulama, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlayacak.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum