Şanlıurfa’da 750 bin öğrenci karnelerini aldı;

Şanlıurfa’da 750 bin öğrenci karnelerini aldı

Şanlıurfa’da, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bugün alınan karnelerle sona erdi. Yaklaşık 750 bin öğrencinin karne aldığı Şanlıurfa’da Karne dağıtım törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Vali Yardımcısı Yeliz Mercan katıldı. Sultanoğlu, programda yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl kent genelinde 120 yeni okulun eğitime başlayacağını açıkladı....

Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Şanlıurfa’da da öğrenciler karnelerini alarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılını tamamladı.

Öğrenci ve öğretmenler 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 11 Eylül 2023'te ders başı yaptı. 5 Şubat'ta başlayan ikinci dönem ise bugün sona erdi. Bugün çalan son zilin ardından, 3 aylık yaz tatili başladı.

Şanlıurfa’da da yaklaşık olarak 750 bin öğrenci bugün karnelerini alarak tatillerine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, 2023-2024 eğitim- öğretim yılı kapanış programında Karaköprü’de bulunan Selahattin Eyyubi ilkokulunda öğrencilere karne dağıttı.

Karne dağıtım programında konuşan Mercan, “Ülkemizin geleceği çocuklarımız, onlardan çok şey bekliyoruz. Onlara bir ülke emanet edeceğiz. O yüzden onları donanımlı yetiştirmek zorundayız. Hem ülkemiz, hem dünyanın kalkınması için onların başarılı olmasına ihtiyacımız var. Umarım hem eğitim hayatlarında hem özel hayatlarında mutlu çocuklar yetişmesine vesile oluruz.” Dedi.

 

YENİ OKUL MÜJDESİ

Öğrencilere karnelerini verdikten sonra konuşma yapan, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ise önümüzdeki yıl yeni okulların açılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Zorlu bir eğiti öğretim yılını geride bıraktık ancak bizim açımızdan başarılı geçtiğini düşünüyoruz. Çocuklar açısından da çok kıymetli ve değerli geçti. İnanıyorum ki bundan sonraki yılımız, daha güzel ve daha başarılı geçecek. Bugün yaklaşık 747 bin öğrencimiz karne aldı. Önümüzdeki yıl yine buna yakın bir öğrenci kitlemiz olacak. Şanlıurfa öğrenci sayısı açısından oldukça yoğun bir şehir.

Bunların dışında okullaşmamız devam ediyor. İnşaatı devam eden 129 okulumuz var. Önümüzdeki yıla bu 129 okulun 120’sini yetiştireceğiz. Bu okulların tamamlanması sayesinde önümüzdeki yıl Şanlıurfa’da eğitim ve öğretim daha kaliteli olacak”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum