Şanlıurfa’da kurban pazarının 4 boynuzlu koyun;

Şanlıurfa’da kurban pazarının 4 boynuzlu koyun

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşlar kurbanlık seçimleri için hayvan pazarlarına gidiyor. Karaköprü’de kurulan hayvan pazarına kurbanlık seçimi için gelen vatandaşlar ise gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Mehmet Karakeçili isimli hayvan satıcısının pazara getirdiği dört boynuzlu koç, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Karakeçili, koyunun çok nadir bulunduğunu ancak fiyatında bir farklılık olmadığını belirtti....

Şanlıurfa’da Kurban Bayramı’na çok kısa bir süre kala vatandaşları kurbanlık alma telaşesi sardı. Fiyatlar biraz cep yaksa da kurban kesmek isteyen vatandaşların en uğrak yerleri hayvan pazarları oluyor.

Karaköprü’de kurulan hayvan pazarına giden vatandaşlar ise alışılmadık bir görüntü ile karşılaşıyorlar. Pazarda, Türkiye genelinde çok nadir görülen 4 boynuzlu koç, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

4 boynuzlu koyunun sahibi Mehmet Karakeçili, koyun hakkında merak edilenleri anlattı.

8 yıldır her bayram Karaköprü’de bulunan hayvan pazarında kurbanlık satışı yapan Mehmet Karakeçili, 4 boynuzlu koyunların çok nadir bulunduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“4 boynuzlu koyun çok nadir rastlanan bir hayvandır. Hatta şuan Karaköprü’de ve çevrede bulunan diğer hayvan pazarlarında sadece bir tane var o da bizde. Hayvanda 4 boynuzun niye çıktığını ve farklı bir cins hayvan olduğunu bilmiyorum ama birkaç tane hayvan satan arkadaşımıza sorduğumuz zaman, genellikle Birecik’te bulunduğunu öğrendik. Yılda 3 veya 4 tane görünüyor bizde denk gelirsek getirip satıyoruz.

Geçen yıl da bende 4 boynuzlu bir tane vardı onu sattım. Ancak bu yıl bu 4 boynuzluyu hala satamadım. Diğer koyunlardan hiçbir farkı yok 4 boynuzu var diye fiyatını da değiştirmedim. Geçen yıl bende bulunan 4 boynuzlu koyunu 8 bin liraya sattım bu yıl satacağımın fiyatı ise 18 bin lira.”

 

KURBAN SATIŞLARINDA SON DURUM

Karakeçili, hayvan pazarındaki son durum hakkında da konuşarak bilgiler verdi. fiyatların bir yılda yüzde 100’ün üstüne çıktığını aktaran Karakeçili hayvan pazarındaki son durumu şu sözlerle anlattı:

“Hayvan pazarında henüz beklediğimiz yoğunluk yaşanmadı. Bunun en temel sebebi ise ekonomik durumlar. Bir yıl içinde yüzde 100’ün üstünde zam geldi. Geçen sene 5 bin lira ile 8 bin lira arasında olan fiyatlar bu sene 12 bin ila 20 bin lira arasında değişiyor.

Vatandaşlar son günü bekliyor gibiler ama onlara tavsiyem son günü beklemesinler. Bizim fiyatları düşüreceğimizi düşünüyorlar. Ancak fiyatlarda hiçbir değişiklik yapmayacağız. Çünkü bunun bir masrafı, bir gideri var”. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum