Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yangın açıklaması;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yangın açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin ise yangından etkilendiğini bildirdi. Yaralıların hastanedeki tedavileri devam ederken, Şanlıurfa’da da 1 hastanın entübe olarak tedavi görüyor....

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köylerinde dün akşam meydana gelen yangınlar hakkında açıklama yaptı.

Koca, yangınlar sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin ise yangından etkilendiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde dün akşam meydana gelen yangın sebebi ile 11 kişi hayatını kaybetti, 78 kişi yangından etkilendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan bu yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır’da 5 hasta yoğun bakımda, 4’ü entübe durumda. Şanlıurfa’da 1 hasta entübe olarak tedavi görüyor. Hastanelerimizde tedavisi süren toplam hasta sayısı 6.

Yangınlar sebebi ile olay yerlerine Diyarbakır’dan 24 Ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin’den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirilmiştir.

Bilindiği gibi, yangınlar ilgili birimlerce söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları devam ediyor”.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum