Edene köyü keşfedilmeyi bekliyor;

Edene köyü keşfedilmeyi bekliyor

Şanlıurfa’nın ilk mesire alanlarından eşsiz güzelliği doğal akvaryuma sahip olan ‘Edene köyü’ vatandaşlar tarafından tekrar modern mesire alanı olarak hizmete açılmasını istiyor....

Edene mesire alanı bundan önceki yıllarda il özel idareye bağlı dinlenme tesisi olarak hizmet veriyordu. Vatandaşlar yüzmek, serinlemek ve piknik yapmak için yaz aylarında yatıya bile gidip en çok uğradıkları mesire alanlarının başında geliyordu.

Şuanda bakımsız olan Edene mesire alanının tekrardan vatandaşlara kazandırılması için mahalleli yetkileri göreve davet etti.

Şehir merkezi 24 kilometre uzaklıkta bulunan ve Haliliye ilçesine bağlı Gürpınar Mahallesinde yer alan Edene mesire alanı gölü, geçmişte "Edene Köyü" olarak biliniyordu. Urfalılar, buraya piknik yapmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek için gelirdi.

Suyun kaynağı, rivayete göre buraya yakın Diphisar köyünden çıkıyor. Diphisar'dan Edene köyüne (Gürpınar) gelen bu suyun etrafı taşla örülerek uzun yıllar havuz olarak kullanıldı.

Göl, bilenler tarafından ziyaret ediliyor ve özellikle yaz aylarında Urfalıların serinlemek için uğrak yeri oluyor.

Vatandaşlar, Eşsiz güzelliğiyle ve doğal akvaryuma sahip olan ‘Edene köyü’ yapılacak bakım ve çevre düzenlemesiyle  tekrardan mesire alanı olarak görmek istediklerini belirti.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum