Bayram tatilinin 8 günlük kaza bilançosu: 68 ölü, 9 bin 787 yaralı;

Bayram tatilinin 8 günlük kaza bilançosu: 68 ölü, 9 bin 787 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk sekiz gününde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 787 kişinin ise yaralandığını açıkladı....

 

ŞANLIURFA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde trafik denetimlerinin hassasiyetle sürdürüldüğünü belirterek, tatilin ilk sekiz gününde yaşanan trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin, vatandaşların güvenliği için denetimlerini aralıksız olarak devam ettirdiğini vurguladı.

22 Haziran Cumartesi günü, bayram tatilinin sekizinci gününde 24 saatlik süre içinde Türkiye genelinde 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 kişi hayatını kaybederken, bin 97 kişi yaralandı. Aynı gün içerisinde trafik ekipleri tarafından 406.88 araç denetlendi.

Denetimler sonucunda 21 bin 129 araca hız ve radar işlemi, 39 bin 21 araca ise diğer trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.

Bayram tatilinin ilk sekiz gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi) toplamda 68 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu süreçte yaralanan kişi sayısı ise 9 bin 787 olarak kaydedildi.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum