Şanlıurfa’da insan kaçakçılığı yapan tuğgeneral gözaltına alındı;

Şanlıurfa’da insan kaçakçılığı yapan tuğgeneral gözaltına alındı

Geçtiğimiz ay Şanlıurfa’nın Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığına dair ortaya atılan skandal bir iddianın ardından emekliye sevk edilen Tuğgeneral B.Ç., gözaltına alındı....

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında, makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen Tuğgeneral B.Ç., gözaltına alındı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun 20 Mayıs'ta gündeme getirdiği operasyonda, Tuğgeneral B.Ç.'nin sınırdan insan geçirdiği ve her turda binlerce dolar kazandığı ortaya çıktı. Terkoğlu, genel olarak sınır geçişlerinde makam aracının kontrol edilmediğini, bu durumun da kaçakçılık için kullanıldığını belirtti. Emir astsubayı ve uzman çavuş da bu operasyon kapsamında gözaltına alındı.

 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, birlik komutanı olan Tuğgeneral B.Ç.'nin emekliliğe sevk edildiğini açıkladı. Ayrıca, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yerinin değiştirildiği bildirildi.

 

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'da gerçekleşen insan kaçakçılığı operasyonunda, Suriye'de görev yapan bir tuğgeneralin makam aracıyla sınırdan insan geçirdiği ve bu yolla önemli miktarda para kazandığı tespit edildi. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, emir astsubayı ve uzman çavuşun bu operasyon sırasında gözaltına alındığını, tuğgeneralin ise emekliliğe sevk edildiğini kamuoyuna duyurdu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum