Şanlıurfalı çiftçiler anız konusunda bilinçleniyor;

Şanlıurfalı çiftçiler anız konusunda bilinçleniyor

Şanlıurfa’da hasat dönemiyle birlikte başlayan anız yangınların önüne geçilemiyor. Eyyübiye ilçesinde bazı muhtar ve vatandaşlar anız yangınlarına karşı birlikte hareket etti....

Türkiye'nin tahıl ambarlarından Şanlıurfa'da Çiftçiler ikinci ürün için her yıl binlerce dönüm araziyi ateşe veriyor.

Anız yangınlarına karşı bütün tedbirler alınmasına rağmen durdurulamıyor.

Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasat döneminde başta anız yangınları hakkında çiftçileri bilindirmek için sahaya indi.

Eyyübiye’ arpa ve buğdayda hasat zamanının gelmesiyle birlikte, hasat tekniği, anız yakma, çks e- devlet başvuruları ve üretim planlaması gibi konularda eğitimli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün uzman personelleri tarafından çiftçileri bilgilendirme toplantısı son sürat devam ediyor.

Anız yangınlarına engel olunması ve doğal dengenin korunması için, anız yakılmasına meydan vermeyecek en uygun yükseklikte biçilmesi hususunda biçerdöver operatörlerini ve anız yakmamaları için de çiftçiler bilgilendiriyor.

Anız yakma yasağına uymayanlara; ilgili mevzuat gereğince, yaktıkları her dekar için ayrı hesaplanan idari para cezaları uygulanıyor.

 Eyyübiye İlçesinde anız yakmanın zararları hakkında çiftçiler bilgilendiriliyor. Yapılan bilgilendirmelerde anızların yakılması sonucunda, hem tarımsal hem de doğal ekosistemde oluşabilecek tahribatlar konusunda aydınlatıcı bilgiler sunuluyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akören Mahallesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı

MUHTAR MASRAF YAPIN ANIZ YAKAMAYIN

Anız yangınların karşı olduklarını söylenen, Muhtar Necip Kılıç, anız yangınları burada olmadığını buradaki çiftçilerin anız yakmak yerine masraf yapıp ikinci ürün olan mısırı ektiklerini aktaran Muhtar Kılıç, artık anız yakılmasını konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını gerekliğini ifade etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın İsa İzgi, Eyyübiye İlçesinde gerek anız yangınları gerekse bitkisel  ve Hayvansal üretimde, Gıda ve toplum Sağlığında bilgilendirme toplantılarının aralıksız olarak devam edeceğini belirti.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum