Sıcak havalarda uyumakta zorlananlar bu yöntemi denemeli!;

Sıcak havalarda uyumakta zorlananlar bu yöntemi denemeli!

Şanlıurfa’da sıcak havanın etkisiyle vatandaşlar geceleri uyumakta zorlanıyor. Ancak geceleri daha sağlıklı uyumanın birçok püf noktası bulunmakta. İşte geceleri yüksek sıcaklarda uyumanın yolları…...

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’da sıcak hava iyice kendisini hissettirmeye başladı. Kentte, gündüz sıcaklıktan bunalan vatandaşlar, akşamları ise sıcağın etkisiyle uyumakta zorlanıyor. Vatandaşların geceleri daha sağlıklı uyumları için önemli püf noktaları bulunmakta.

Öncelikle her sabah güneş ışığında 5 dakika geçirmeniz gece daha derin uyumanızı ve uykunuza 20 dakika daha eklemenizi sağlar. Sabah erken güneş ışığı dozu beyninizin biyolojik saatini düzene koyar. Enerji sağlayan dopaminin gün içinde üretimini ve dolayısıyla uykuyu tetikleyen melatoninin gece üretimini artırır.

Gece lavanta kokulu vücut şampuanı ile ılık bir duş uyku kalitesini yüzde 50 artırır. Ilık su vücut ısınızda uyku tetikleyici özellik gösterir, lavanta aroması beyninizde dinlendirici alfa dalgası yaymasına yardımcı olur.

KİVİYLE ÖFKELENMENİZE ENGEL OLUN

Gece uyku saatinize yakın 1 kivi yediğinizde gece uykunuzun çabuk gelmesini sağlarsınız. Kivi vitamin C ve vitamin K besinlerinden zengindir bu sinir sistemini sakinleştirir, sıcak nemli havada bile rahatlamanızı sağlar.

MUZ EN İYİ UYKU İLACIDIR

Uyku sorunu olan kişilere öncelikle akşamları yatmadan bir saat önce yarım muz tüketmelerini öneriliyor. İçinde bulunan triptofan maddesi sayesinde melatonin üretimi tetikleniyor ve uykunun gelmesini kolaylaştırıyor. Beraberinde kompleks karbonhidrat içerdiği için tüm gece insülin düzeyinizi de koruyor ve hipoglisemi ile uykunuzun bölünmesini engelliyor.

GERGİN KASLARI KARPUZ VE DOMATES İLE RAHATLATIN

Gün içinde bir kaç dilim karpuz veya domates tüketmek daha iyi ve rahat uyumanızı sağlar. Burada likopen öne çıkıyor. Gergin kasları rahatlatan ve beyin anksiyete merkezini sakinleştiren likopen aynı zamanda greyfurt ve mango da var.

Karın ağrılarını kimyon tozu ile yok edin: Sıcak, nemli havalarda uykuya dalmak zordur. Hele ki dolu bir mide sonrası karın ağrınız varsa bu daha da güçleşir. Akşam yemeğinize çeyrek çay kaşığı kimyon ekleyin. Bu baharat sindirim enzimlerinizin üretimini hızlandıracak gece hazımsızlığı ve karın ağrısını yok edecektir.

GÖZ BANDI İLE UYUMAYI DENEYİN

Gece derin uykuya dalmayı sağlayan en önemli faktör zifiri karanlıkta uyumaktır. Bu nedenle mutlaka perdeleri kapamalı dışardan ışık gelmesini engellemeli, hatta daha da iyisi göz bandı ile uyumayı denemelisiniz. Bu sayede melatonin üretimi tetiklenecek kaliteli ve derin bir uyku uyumanızı kolaylaştıracak.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum