Kene ısırmalarına karşı önemli uyarı geldi!;

Kene ısırmalarına karşı önemli uyarı geldi!

Türkiye’nin en sıcak illerin başında gelen Şanlıurfa’da kene ısırmalarına karşı Şanlıurfa Tarım ve Orman il müdürü Mehmet Aksoy uyardı. Aksoy, havaların ısınmasıyla birlikte bağ, bahçe gibi riskli alanlarda kene ısırmalarına dikkat edilmesini , bu alanlara yönelik açık renkli ve kapalı elbiseler giyilmesi gerektiği uyarısında bulundu....

Şanlıurfa Tarım ve Orman il müdürü Mehmet Aksoy, son yıllarda kene ısırmasıyla insanlara bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa Tarım ve Orman il müdürü Mehmet Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verdi;

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle bağ, bahçe, orman gibi alanlarda kenelerin daha fazla bulunma riski taşıdığına dikkati çeken Aksoy, şu uyarılarda bulundu:

Bağ, bahçe, tarla, orman gibi riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyinin. Pantolon paçalarını çorap içine sokun ya da çizme giyinin. Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunmayın.

Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudunuzun ve elbisenizin her yerine dikkatlice bakın.

Vücudunuzu özellikle diz arkası, koltuk altlarını, kulak arkası, ense ve saç dipleri ve kasıklar dahil kontrol edin ya da ettirin.

Vücudunuza tutunan keneyi çıplak elle dokunmadan; eldiven, bez ya da poşet ile çıkartın, çıkaramıyorsanız zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidin."

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum