Şanlıurfa’da tütün ve sarma sigara alanların sayısı artı;

Şanlıurfa’da tütün ve sarma sigara alanların sayısı artı

ÖTV oranların artmasıyla birlikte, sigara fiyatları da ciddi ölçüde arttı. Bu durum, Şanlıurfalıları sigaradan uzaklaştırarak tütüne yönlendirdi. Kentteki sigara satıcıları, tütün ve sarma sigara almaya gelenlerin sayısında artış yaşandığını belirtti....

Sigaraya arka arkaya gelen zamların ardından piyasadaki en ucuz sigaranın 79 liraya yükselmesi, tiryakileri yeni yöntemler aramaya itti.

Sigaranın henüz dev bir endüstriye dönüşmediği zamanlarda ince kağıtlara sarılarak içilen tütünler, şimdilerde çok daha görünür oldu.

Şanlıurfa’da sokak aralarında, otomobillerin kasalarında, tezgahlarda tütün satanlarla her zaman karşılaşılabiliyor.

Sigaraya gelen zamlardan sonra tütün satanların işlerinde de hareketlilik var.

Balıklıgöl bölgesinde tarihi çarşılardaki dükkanında tütün satan Halil Karataş, sigara zammının ardından açık tütüne ilginin arttığını söyledi.

KARATAŞ: KALİTESİNE GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR

Tütün fiyatları kalitesine göre değişiklik gösterdiğini ifade eden Karataş şunları kaydetti:

”Bizim işimiz daha çok kırsal ve fakir kesimine hitap ediyor, bir paket sigara 70 lira 10 paket sigara 700 liraya eşittir, bir kilo tütün parasına denk geliyor.  10 Paket sigara 10 günde tükenir ama bir kilo tütün alan bir vatandaş bir ay içer, tütün fiyatı da kalitesine göre değişir, 350 ile 700 liraya kadar tütün çeşidi var.”

Açık tütünün içeriğinin görünür olduğunu ve bu nedenle tercih edildiğini söyleyen Karataş,”Tütün içen insan en kral markaya getir onu içemez, tütün ondan daha iyidir. Bu tütün gözle görülüyor içinde ne olduğu belli, ama diğerlerinde ne olduğunu görmüyorsundur.” ifadelerini kullandı.

Zamdan etkilenen birçok vatandaşın, tütüne yönelerek sigaradan vazgeçtiğini kaydeden Karataş,” Sigara büyük zam geldi, birçok vatandaşta bundan etkilendi. Zamlara karşı tiryaki olanlara gelip tütüne içmeye başlıyor. Hem daha uygun hem de daha temizdir. “ dedi.

“HERKES BÜTÇESİNE GÖRE TÜTÜN ALIYOR”

Karataş, tütünün çeşitli gramajlarda ve fiyat aralıklarında satışa sunulduğunu söyleyerek sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Burada gücüne göre ve çeşidine göre tütün var, yarım kilo alanda var, 250 gramda var, bir kilo alanda var. Herkes bütçesine göre tütün alıyor.”

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum