Şanlıurfa'da bir husumet daha barışla sonuçlandı;

Şanlıurfa'da bir husumet daha barışla sonuçlandı

Suruç’ta 10 ay önce bir kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından iki aşirete mensup 3 aile arasında başlayan husumet, yüzlerce kişinin katılımıyla barışla sonuçlandı....

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 10 ay önce Şeddadi Aşiretine mensup Ilık ailesi ile Pijan aşiretine mensup Arık ve Ergün aileleri arasında başlayan husumet, uzun süredir devam ediyordu. Taraflar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Kavga sonucu aileler arasında husumet devam ederken, bu süreçte kanaat önderleri tarafların barışması için görüşmelere başladı.

Eski Suruç Belediye Başkanı Şükrü Yüksel, İlhami Kılıç, Namık Yıldız, Mehmet Yalçın, İsmail Aksu, Hanifi Tilgen, Kemal Polat, Ahmet Akaslan, Mehmet Eroğlu, Şahap Akaslan, Cemal Yıldız, Mustafa Tekinalp, Necdet Yüksel, Salih Şahin ve Nabi Çadırcı barışa vesile olan isimler oldu.

Şeddadi Aşireti ve Pijan Aşiretine bağlı büyüklerin ile Kanaat önderleri ve din adamlarının çabalarıyla aileler, barışmak için bir Otel salonunda düzenlenen törende bir araya geldi.

Barış törenine eski AK Parti Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, eski CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, STK Başkanları, Şeddati ve Pijan, aşiretlerinin ileri gelenleri yer aldı.

Husumetli aileler, düzenlenen törende dualar eşliğinde kucaklaşarak husumeti sonlandırdı.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum