Şanlıurfa’da kavurucu sıcaklar etkili: Yılan kapanı satıcısı yetişemiyor!;

Şanlıurfa’da kavurucu sıcaklar etkili: Yılan kapanı satıcısı yetişemiyor!

Şanlıurfa genelinde 40 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklık ile vatandaşlar zor zamanlar yaşıyor. Sıcak hava ile kırsal mahallerde ve köylerde yaşayan vatandaşları da yılan korkusu sardı. Kendilerini ve hayvanlarını korumak isteyen vatandaşlar, yılan kapanlarına yoğun talep göstermeye başladı. Konik şeklindeki kapanlar 300 ile 1000 lira arasında satılıyor. Kent merkezindeki tarihi kapalı çarşıda 31 yıldır yılan kapanı yapan Bedih Karataş, kavurucu sıcakların bastırmasıyla yılan kapanlarına olan ilginin arttığını ve taleplere yetişemediğini söyledi....

ŞANLIURFA-  Şanlıurfa, Türkiye’nin hava sıcaklığı en yüksek şehirlerinin başında geliyor. Kentteki kavurucu sıcaklar özellikle kırsalda yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Köylülerin başı da sıcak havalarda ortaya çıkan yılanlarla dertte. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını yılanlardan korumak isteyen vatandaşlar yılan kapanlarına talebi artırdı.

Kent merkezindeki tarihi kapalı çarşıda 31 yıldır yılan kapanı yapan Bedih Karataş, kavurucu sıcakların bastırmasıyla yılan kapanlarına olan ilginin arttığını ve taleplere yetişemediğini kaydetti.

Yılan kapanlarını yapmanın biraz zahmetli olduğunu ve geçen yıla oranla rağbetin arttığını kaydeden Bedih Usta, BİHA’ya konuştu.

KARATAŞ: YETERLİ ÜRÜN YOK ONDAN MI BİLEMİYORUM

Bu yıl sezona biraz geç başladıklarını ve kendinden başka yapacak kimse olmadığını belirten Bedih Karataş, “İnsanlar sırada bekliyor. Bir günde bir yılan kapanı yapabiliyorum. 4-5 tane aynı anda gelen olunca ancak birinin ihtiyacını karşılayabiliyorum. Geçen yıla göre bu yıl talep daha fazla. Elimizde de yeterli ürün yok ondan mı bilemiyorum” dedi.

“BEN ZEVK MERAK İÇİN YAPIYORUM”

 “Bu herhangi bir yerden görerek yaptığım bir ürün değil kendi kendime ürettiğim bir ürün” diyen esnaf Karataş, şu ifadelere yer verdi:

“Kendi kendime ürettiğim bir ürün. Fakat bu ürünü üretmek o kadar kolay değil. Herkes de biliyor zaten yoksa yapanlar çok olurdu. Ben zevk merak için yapıyorum. Bir de vatandaşların ihtiyaçları görülsün mağdur olmasınlar diye. Bir kapanın değeri 1000 lira sana 10 bin lirada verseler sen bu kapanı örmezsin. Ellerin teller batar, sabretmezsin. Büyükbaş hayvancılık yapanlar büyük kapanlar alıyor. Örneğin 4-6 metre arasında yılanlar var. Bu yılanlar için üç katlı telli kapanlar yapıyoruz. Güçlü hayvana güçlü üretim yapmak lazım. Kümes hayvanları içinde orta boy kapanlar ideal, bunlar şehirli kesimi için ve evcil hayvan besleyenler için. Bu kapanlarla büyük fare gibi hayvanlar da yakalıyor.”

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum