Şanlıurfa’da karpuz bolluğu;

Şanlıurfa’da karpuz bolluğu

Şanlıurfa’da yaz aylarının vazgeçilmez bir lezzeti olan karpuzun tezgâhta fiyatı düştü. Adana ve Urfa karpuzun aynı anda piyasada olması tüketiciye yaradı....

Türkiye'nin tarım zenginliklerinden biri olan karpuz, yaz aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’nın birçok noktasında kurulan tezgahlarında yerine aldı.

 Adana, Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor ve bu yılın ilk hasadı da Adana'da gerçekleşti.

ADANA İLE URFA KARPUZU AYNI ANDA PİYASADA OLMASI FİYATI DÜŞÜRÜDÜ

Şanlıurfa’nın Bozova, Siverek ve Harran ovasında ekilen karpuzların bu yıl erken meyve vermesi  ile birlikte Kentte hem Adana hemde Urfa karpuzu aynı anda kurulan sergilerde yer aldı.

Karpuz bolluğun olduğu kentte vatandaşlar fiyatların düşmesinden memnun olurken, üreticileri ise fiyatların düşmesinden dolay zarar ettiklerini belirti.

Hal Pazarında Adana karpuzu 7-8 Liradan satılırken, Şanlıurfa yerli karpuzu ise 5-6 liradan satılıyor.

Şanlıurfalı karpuz üreticileri daha önce karpuzdan iyi para kazındıklarını belirtirken bu yıl karpuz fiyatı tohum, ilaç gibi maliyetleri bile karşılayamadığını aktardı.

Her yıl Adana karpuzu piyasada bittiğinde Urfa karpuzu tezgaha çıktığını belirten Hal pazarı esnafı,  bu yıl  ilk kez Urfa karpuzu erken çıktığını ifade ettiler.

Adana ile Urfa karpuzun aynı ayda çıkması piyasayı düşürdüğüne belirten esnaf, önümüzdeki günlerde Adana karpuzun kesilmesiyle Urfa karpuzunun fiyatının yükseleceğini belirti.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum