Vali Şıldak muhtarlarla buluştu!;

Vali Şıldak muhtarlarla buluştu!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, muhtarların da katıldığı asayiş toplantısında “Şanlıurfa’yı daha huzurlu ve bütün suç unsurlarından arındırılmış güvenli bir şehir haline getirmek için muhtarlarımızın da görüşlerini alarak hareket etmek istiyoruz” dedi....

Belirli aralıklarla muhtarlarla bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Valilik Konferans Salonunda düzenlenen asayiş toplantısında muhtarları dinledi.

 İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, emniyet şube müdürleri ve ilgili kurum temsilcileriyle birlikte muhtarların davet edildiği toplantıda konuşan Vali Şıldak, “Mahallelerinizin 24 saatini gözlemleyebilen, gerçek durumu bilen, halkımızın temsilcileri olarak sizlerle iş birliği içerisinde hareket ederek suç ve suçluyla daha güçlü bir mücadele oluşur. Sonuç almamız daha kolaylaşır. Bu toplantıları ‘Huzur Toplantıları’ adı altında daha sonra da tekrarlayacağız. Bizim yönetim anlayışımız, her zaman vatandaşa karşı duyarlı, her zaman gerçek sorunların tespiti için çaba harcayan ve bunları çözmek için emek harcayan bir anlayıştır. Bunu da sizlerden gelen bilgilere ve ışık tuttuğunuz noktalara odaklanarak, nasıl olması gerektiğine adeta birlikte karar vererek yapıyoruz. İnsanımızın huzurunu sağlama motivasyonuyla güvenlik güçlerimiz çalışıyor. Son 11 aylık dönemde de bunun sonuçlarını aldık. Bundan sonra da daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Mahallelerde madde kullanımı ve satışının da ele alındığı toplantıda, muhtarlar mücadeleye ilişkin görüşlerini paylaşırken güvenlik güçleri de yürüttükleri çalışmaları muhtarlara aktardı.

Yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Şıldak, “Emniyet ve Jandarmamızın bütün personeline kararlı ve ümit veren çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyor, muhtarlarımız ve çalışma arkadaşlarına da bu değerli çalışma için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Şıldak değerlendirmesinin devamında; “Bir araya geldiğimiz Haliliye ve Eyyübiye ilçelerimizin bazı muhtarlarıyla asayiş değerlendirme toplantısı yaptık. Mahallelerimizin huzurunu, esenliğini ve güvenliğini konuştuk. Bilhassa daha sıkıntısı olan, güvenlik ve asayiş yönüyle daha ciddi tedbirler alınması gereken mahallelerimizdeki sorunları bizzat muhtarlarımızın ağzından dinledik. Onların taleplerini emniyet birimlerimiz de doğrudan öğrenme fırsatı buldular. Özellikle uyuşturucuyla mücadelede yoğun baskılı ve performansı yüksek bir dönem yaşadık. Bu dönemin sonunda muhtarlarımızın katkılarının daha da artmasını ve vatandaşımızın da bu mücadeleye destek sağlamasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımıza buradan şunu ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa’nın her bir noktasında huzur ve güvenlik bizim için olmazsa olmaz bir değerimizdir. En başta gelen görevimiz, asayişin düzgün olması için her tür çalışmayı ortaya koyup kararlı bir şekilde bütün suç unsurlarıyla mücadele etmektir. Bu bakımdan gerek asayiş suçları gerek trafik düzeni gerekse de uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumda oluşan beklentilerin en hassas şekilde değerlendirilip ciddi tedbirlerle çok daha iyi noktalara doğru gittiğini gözlemledik. Bundan sonraki aşamada hedefimiz, Şanlıurfa’daki başarı grafiğini daha da yukarılara taşımak ve insanımızın sokakta hiçbir suç unsuruyla karşılaşmadığı bir ortam oluşturmaktır” şeklinde konuştu.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum