Haliliye’de zabıta- esnaf kavgası: Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi;

Haliliye’de zabıta- esnaf kavgası: Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi

Haliliye'de karpuz sergisinin kaldırılması nedeniyle zabıta ile esnaf arasında çıkan kavga, 15 yaralı ve 5 gözaltı ile sonuçlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi "Yol ve kaldırım işgali denetimlerimiz devam ediyor, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" dedi....

HALİLİYE- Olay, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Açıksu Caddesi üzerinde meydana geldi.

İddiaya göre cadde, karpuz sergisinin kaldırılması meselesi nedeniyle zabıta ekipleri ile esnaf arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tekme ve yumrukların konuştuğu kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle son buldu. Kavgada 4’ü zabıta 11’i esnaf olmak üzere 15 kişi yaralanırken, 5 kişi de gözaltına alındı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerimizce; hemşehrilerimizin hassasiyeti ön planda tutularak ilimiz genelinde gerçekleştirilen 'Yol ve Kaldırım İşgali' denetimlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda, Merkez Haliliye İlçesi Açıksu Caddesi güzergahında vergi hükümlülüğü ve satış izni olmayan, pikap tarzı araçla ana cadde üzerinde satış yapan bir şahsın aynı tutumunu devam ettirdiği gözlemlenmiştir. Mevcut bölgede tekrar eden denetimlerde kurallara uymayan şahıs için 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanmış, dün terazisine el konulmuştur. Bugün Belediyemiz Alo 153 hattına yapılan yeni şikayetler üzerine zabıta ekiplerimiz saat 14.30 civarında tekrar aynı adrese intikal ederek ilgili şahsa işgalinin sonlandırılmasını istemiştir. Bu esnada zabıta ekiplerimiz, şahsın sözlü ve fiziki saldırısına uğramıştır. Yaşanan mukavemet üzerine zabıta ekiplerimiz karşılık vermiştir. Hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın da hassasiyetlerini gözeterek zabıta ekiplerimizin yaptığı işlemle alakalı süreci yakından takip ediyoruz. Hem adli işlemler hem de Büyükşehir Belediyemizde idari tahkikat başlatılmıştır. Konu çok yönlü araştırılarak kamuoyu aydınlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum