Şanlıurfa İl Su Kurulu toplantısı gerçekleşti;

Şanlıurfa İl Su Kurulu toplantısı gerçekleşti

Şanlıurfa’da su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı için önemli adımlardan biri olan Ulusal Su Kurulu toplantısı gerçekleşti....

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erinç Demir başkanlığında kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlanması için “Ulusal Su Kurulu”nun çalışmaları ışığında İl Su Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda su kaynaklarını koruyup, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak ve ekonomik kalkınmayı sürdürmek için yürütülen faaliyetleri ve atılacak adımları ele aldığı toplantı, Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda düzenlendi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Erinç Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, kurum, kuruluş müdürleri ile ilgili il müdürlüklerine bağlı çalışan mühendisler katıldı.

Toplantıda sunumlarla yüzey ve yeraltı sularının nitrat kirlilik durumu, havza yönetim planları ve tedbirleri, arıtma tesisleri güncel durumu, günlük geri kazanım su miktarları gibi çeşitli konulardan, uygulanan denetim ve idari yaptırımlara kadar birçok temaya değinildi.

Sunumların ardından istişarelerle devam eden toplantıda, su kaynaklarının koruma-kullanma dengesinin sağlanması, suyun verimli kullanılması, su politikalarının sürdürülebilirliği, su tahsisinde arz talep dengesinin sağlanması, su kaynaklarının daha etkin şekilde korunması, geliştirilmesi, uygulamaların ve yatırımların kurumlar tarafından daha sıkı takip edilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü.

Toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık'ın genel değerlendirme konuşması yaptı.

Alınan kararların uygulanması ve izlenmesi amacıyla belirlenen bir takvim dahilinde gerçekleştirilecek olan çalışmaların planlanması ile toplantı sona erdi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum