Şanlıurfa’da akraba aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı;

Şanlıurfa’da akraba aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Viranşehir’de geçtiğimiz yıl mera anlaşmazlığından dolayı akraba olan Yılan aileleri arasında çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybetmesi ile başlayan husumet, barışla sonuçlandı....

Geçtiğimiz 11 Aralık’ta Viranşehir’e bağlı Burç Mahallesi Diktaş kırsalında, akraba olan Yılan aileleri arasında mera anlaşmazlığından dolayı kavga çıktı. Her iki taraftan Hamet Yılan ve Tahsin Yılan’ın hayatını kaybetmesinin ardından Yılan aileleri arasında husumet başladı. İlçenin önde gelen isimlerinden Abdurrahman Yazmacı, Yusuf Özkan, İsmail Ekinci, Yusuf Palmanak, Mustafa Müçek ve  Şeyh mehmet Kırmızı’nın araya girmesi ve yapılan görüşmelerin ardından aileler barıştı.

Beyaz Saray Düğün Salonunda yapılan barış programında, olayda hayatını kaybeden Mehmet Yılan'ın babası Sinan Yılan ile yine aynı olayda hayatını kaybeden Tahsin Yılan'ın babası Ahmet  Yılan ve amcası Ali Yılan bir araya geldi. Okunan mevlit ile başlayan barışta taraflar Kur'an Kerim'in altından geçti. Barış mesajlarının verildiği barış mevlide aşiret mensuplarının yanı sıra ilçe protokolü de katıldı.

Programa AK Parti Şanlıurfa  Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı,  AK Parti Viranşehir ilçe Başkanı Ali Tekin, Viranşehir  Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı,   Viranşehir  müftüsü  Mahmut Kaya, kanaat  önderi Şeh Hikmet Aydın katılım sağladı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum