Urfa İHH'dan Gazze'ye destek bisiklet turu;

Urfa İHH'dan Gazze'ye destek bisiklet turu

İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila’nın çağrısıyla Şelli Parkı’nda toplanan kalabalık, Gazze’deki zulme dikkat çekmek için bisiklet turu düzenledi. Etkinlikte konuşan Atila, Gazze’de yaşanan soykırımı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da etkinliğe katılarak destek verdi. Tur, şehir merkezindeki çeşitli noktalardan geçerek 11 Nisan Camii önünde sona erdi....

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Filistin için dikkat çekici bir etkinlik daha gerçekleştirdi.

İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila şu ifadeleri kullandı:

 “Gazze’de yaşanan siyonist zulmünü ve soykırımı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu güne kadar bu konu ile ilgili olarak halkımızın destekleri ile çok çeşitli eylemler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz inşallah. Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için Şanlıurfa İHH olarak bugün de burada Urfa Bisiklet Topluluğu (URBİT) Spor Kulübü, Göbeklitepe Bisiklet Spor Kulübü ve halkımızın destekleriyle şanlı şehrimizde bir BİSİKLET TURU (KONVOYU) düzenliyoruz. Buraya bizzat gelip katılarak bu eylemimize destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın M.Kasım Gülpınar beye teşekkür ederiz. Siyonizme karşı öfkemizi diri tutacağız.”

Basın açıklamasından sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar yaptığı kısa konuşmada şunları kaydetti:

 “Gazze'de yaşanan soykırımı unutmamak lazım, oradaki kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerim, bu önemli organizasyonu düzenleyen Şanlıurfa İHH'ya ve katkı sunan bisiklet topluluklarına teşekkür ederim.”

Daha sonra Şanlıurfa İHH adına Teşkilatlanma Başkanı Mehmet Binici basın açıklaması okudu.

Katılımcılar Şelli Parkı’nda pedal çevirmeye başladıkları bisiklet turu; Rabia Meydanı, asfalt cadesi, Bedüzeman mezarlığı arasından dergâh, Haşimiye, Divanyolu caddesinden geçerek 11 Nisan camii önünde nihayete erdirdi.

Tur sonunda İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila tüm katılımcılara teşekkür ederek, eylem sonlandırıldı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum