Başkan Gülpınar: Ortada sistem yoktu (EK);

Başkan Gülpınar: Ortada sistem yoktu (EK)

Büyükşehir Belediyesinin 100 günlük faaliyetlerini anlatmak için düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, önceki yönetiminde sistem olmadığını ve verilerin silindiğini iddia ederek "Belediye şirket olsaydı yapılacak şey basitti. Konkordato ilan edecektiniz" dedi....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, katıldığı 100 günlük faaliyetlerle ilgili değerlendirme ve basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı soru cevap şeklinde başladı.

Başkan Gülpınar, bir önceki yönetimi "Ortada sistem yoktu" sözleriyle eleştirdi ve şirket üzerinden örnek vererek "Bizim amacımız 'insan dostu şehir' anlayışımızı hakim kılmak” dedi.

Gülpınar, “Sadece bir kesimin değil 2 milyon 200 bin insanın ve dışarıdaki Urfalıların da hizmetkârı olmak için var gücü ile çalıştık. Öncelikle durum tespiti yaptık. Ortada herhangi bir sistem yoktu! Şöyle bir tarif yapayım: Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir şirket ve buraya bir CEO olarak gelseydim yapılacak şey çok basitti. Bir şirket iflas etmiş, ne yapacaktınız? Konkordato ilan edecektiniz. Diyeceksiniz ki alacaklılar gelsin, alacaklarını alsın. Haciz mi başlıyor, tasfiye sürecini başlatsın. Benim bu süreci başlatmam mümkün değil!  Fakat belediyeciliğin böyle bir şansı, imkanı yok. Şirket üretime devam etmek, istihdam sağlamaya devam etmek zorunda. Bunun yanı sırada ithalat ve ihracat sürecini de devam ettirmek zorunda. Bir taraftan da bunun için imkan yok. Şirketi ayakta tutmaya çalışıyor. Borçlular bir taraftan, alacaklılar bir taraftan ve maalesef sistemin olmadığı, disiplinin az olduğu ortamda bunları yapmaya çalışıyorsunuz. Şirket olmadığımız için son sürat hizmete devam etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

"EVRAKLAR YOK EDİLMİŞ, YASAL SÜREÇ BAŞLADI"

Kayıtların silindiğini de iddia eden Başkan Gülpınar "Kayıtlar yok, bilgisayardan bilgiler silinmiş, bazı dairelerde evraklar yok edilmiş! Bununla ilgili biz yasal süreci başlattık. Herkes müsterih olsun. Bunları açıklamak zorunda değiliz. Gerekirse sonuçlandığında bilgilendirmemizi yaparız" diye konuştu.

 

"KARMAŞAYA SON VERDİK"

Göreve gelir gelmez kurumsal yapıyı revize ettiklerini açıklayan Başkan Gülpınar şöyle konuştu:

"Her birimin kendi başına bir şeyler yaptığı, kimsenin kimseden haberdar olmadığı İhtiyacın temelinde bile ortak hareket edilmediği bir yapı mevcuttu.

Öncelikle kurumsal bir yapı oluşturmak ve kurumsal bir hafıza oluşturmak. Kontrol edilebilir, hesap verilebilir bir yapı için kolları sıvadık. İlk iş olarak alanında uzman arkadaşlarla kurumsal yapımızı revize ettik. İsraf ve yolsuzluk ihbar hattını devreye koyduk. Sorunlara yerinde ve zamanında müdahale etmeye gayret ediyoruz. Bütün karmaşa ve keşmekeşliğe son verdiğimizde inanıyoruz."

 

BELEDİYE BORCU NE KADAR?

Başkan Gülpınar, belediyenin toplam borcunu ise 3 milyar 422 milyon olarak açıkladı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum