Çiftçiler ikinci ürün olarak soya ekmeye başladı;

Çiftçiler ikinci ürün olarak soya ekmeye başladı

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Şanlıurfa'da GAP sayesinde sulama imkanları artınca çiftçiler, birçok alternatif ürünler yetiştirmeye başladı. Çiftçiler ikinci üründe ekilen mısırdan verim alamayınca soya ’ya yöneldi....

Kentte, çiftçiler ikinci üründe ekilen mısırdan istedikleri verimi alamayınca soya ekmeye başladı.

Şanlıurfa’nın bereketli Harran ve Suruç ovasında Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) hayata geçirilmesiyle birlikte tarımda ekilebilir ürün çeşitliliği her geçen gün artmaya devam ediyor.

Daha önceleri çiftçilerin buğday, arpa, mercimek gibi tek ürün ile yıllı kapatması bölgede tarihe karıştı.

GAP projesiyle sulanabilir arazileri sayılarının artması çiftçileri farklı ürünlere teşvik etti. Bölge çiftçisi artık birçok alternatif ürünler yetiştirmeye başladı.

Haliliye ilçesi kırsal Mamuca Mahallesinde çiftçiler mısırda istedikleri verilimi alamayınca bölgenin verimli topraklarına uyum sağlayan soya ekmeye başladı.

Mısır, buğday, fıstık, pamuk ve biber gibi tarım ürünleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa'nın verimli topraklarında soya yetiştirilmeye başlandı.

Harran ve Suruç ovasında çiftçiler Buğday hasanın ardından ikinci ürün olarak mısır ekiliyordu. Mısırda istenen verim olmayınca çiftçiler bu kez ikinci ürün olarak soya ekmeye başladı

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum