Şanlıurfa’da denetimler artırıldı;

Şanlıurfa’da denetimler artırıldı

Siverek’te sulama kanalları, barajlar ve göllerde yüzme yasağı getirildi. Jandarma, kırsal bölgelerde denetimlere başladı....

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan karar gereğince il genelinde bulunan bütün sulama kanalları, barajlar, göl ve göletler, akarsu, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj, taşkın kontrol tesisi ve benzeri alanlarda her ne sebeple olursa olsun suya girilmesi yasaklandı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde sulama kanalları, barajlar, göl ve göletlerde suya girilmesinin yasaklandığını duyurdu. Alınan karar sonrası harekete geçen Siverek ilçe jandarma ekipleri, kırsal mahallelerde devriye atarak uyarıda bulundu.

Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı, havaların aşırı ısınmasıyla birlikte serinlemek amacıyla suya girilmesinin tehlike oluşturabileceği bölgelerde boğulma olaylarının önlenmesi için yoğun tedbirler alıyor. Bu kapsamda, Siverek ilçesinde baraj, göl, gölet ve sulama kanalları jandarma devriyeleri tarafından sürekli kontrol ediliyor

Siverek İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kontrol ve bilgilendirme faaliyetlerinin yaz boyunca devam edeceği belirtilirken, baraj, su kanalı ve göletlerde yüzmek yasaktır. Öte yandan vatandaşlardan da bu uyarılara hassasiyetle uymaları istendi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum