Kayseri’de Urfa türküleri yankılandı;

Kayseri’de Urfa türküleri yankılandı

Kayseri’de düzenlenen 38. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinde sahne alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluğu, festival alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı....

ŞANLIURFA- Develi Belediyesi tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinde Urfa Ahengi Müzik Topluluğunun seslendirdiği türküler damga vurdu.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Özbekistan Fergana şehri Vali Yardımcısı Hurşit Ahmedov, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival halk oyunları gösterileri ile başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğu 38. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalinde sahne aldı. Develi eski terminal alanında gerçekleşen festivale binlerce kişi katıldı.

Urfa Ahengi Müzik Topluluğu’nun sahne aldığı festivalde sanatçılar Urfa yöresine ait eserleri seslendirdi. Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği festivalde Kayserililere unutulmaz bir gece yaşatıldı. Urfa Türkülerinin yankılandığı Kayseri’de türkülere vatandaşlar da eşlik etti. Urfa türküleri eşliğinde halay çeken vatandaşlar geceye renk kattı.

38. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğu 7 Ağustos Pazar günü Hacılar Cumhuriyet Meydanında sahne alacak.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum