Vali Şıldak, “Rekor cezalara rağmen trafik kazaların önüne geçilmiyor”;

Vali Şıldak, “Rekor cezalara rağmen trafik kazaların önüne geçilmiyor”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte son üç ayda meydana gelen olaylar ve yaşanan bu olaylara karşı yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Vali Şıldak, yoğun denetimlere, uygulanan rekor seviyedeki cezalara rağmen trafik kazalarının ve can kayıplarının sayısı arttığını belirti....

Şanlıurfa Valiliğinde, Vali Hasan Şıldak başkanlığında asayiş, huzur ve trafik toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran da hazır bulundu.

Uyuşturucuyla mücadele, trafik uygulamaları ve boğulma gibi konular hakkında detaylı bilgi veren Vali Şıldak, vatandaşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Eyyübiye’de meydana gelen ve 5 çocuğun hayatını kaybettiği kazaya da değinen Vali Şıldak, son 3 aylık dönemde meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu açıkladı.

“REKOR CEZALARA RAĞMEN TRAFİK KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLMİYOR”

Trafik kazalarının Şanlıurfa'da can almaya devam ettiğini belirten Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa İli genelinde son 3 aylık dönemdeki trafik kazası bilançosunda şu bilgilere yer verdi:

“Son 3 ayda bin 952 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda bin 807 kişi yaralanmış, 31 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir

Emniyet ve Jandarma trafik birimlerimiz tarafından yapılan eğitim, bilgilendirme ve yoğun denetimlere, uygulanan rekor seviyedeki cezalara rağmen trafik kazalarının ve can kayıplarının sayısı artmaktadır.”

“BU YIL 25 KİŞİ BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ”

Her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği kanal ve göletlere cezalarla birlikte azalmaların olduğunu aktaran Vali Şıldak, “ Boğulma vakalarında geçen yıl 42 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 12 vatandaşımız kurtulmuştu. Bu yıl ise 31 olayda 25 vatandaşımız hayatını kaybetti, 13 kişi kurtuldu. 

Bu yıl ilk defa suya girilmesi ilimizde yasaklandı. Artık jandarmamız ve emniyetimiz yaptırım uyguluyor. 2 bin liranın üzerinde para cezası uygulanmakta ve şuan kadar 66 kişiye bu cezalar uygulanmış vaziyette. Bu şekilde sularda boğulma vakalarında azalma bekliyoruz” dedi.

“HABERCİLİK OLARAK GÖRMÜYORUZ. BUNLARI ADALET ÖNÜNE ÇIKARMAK BİZİM TEMEL GÖREVİMİZ”

Dün Şanlıurfa’da sosyal medyalarda paylaşılan ve ülke gündemine oturan babanın kızını taciz ettiği iddiası üzerine konuşan Vali Şıldak, gerçeği yansıtmayan iddiaya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu aktardı.

Vali Şıldak, şunları kaydetti:

"İlimizin imajını kötüleyecek olumsuz bir algı oluşturacak Şanlıurfa'ya leke sürecek toplumu galeyana getirecek ani reflekslere sebep olacak hadiselerde duyarlılık bekliyoruz. Bunlar en başta taciz Suriyeliler ile ilgili benzer konulardır. bizim bunlar özelimiz olmalı. Bu tür konularda lütfen ilgili kurumlardan resmi bilgileri almadan bir haber ve paylaşımda bulunmayın. Dünkü vakayı kınıyorum. Bu konuya ilişkin ilgili kurumlarımız savcılığa suç duyurusunda bulundu. İletişim Başkanlığımız nezdinde de dezenformasyon süreci başlattık. Benzer konulara karşı tavrımız valilik olarak bu şekilde olacaktır. Yasal zeminde insanımızın onurunu zedeleyen, Şanlıurfa'nın gururuna dokunan halkımızın da nefretle karşıladığı bu tür hadiselere adeta insanları kin ve gale yağına getiren bu tür girişimleri habercilik olarak görmüyoruz. Bunları adalet önüne çıkarmak bizim temel görevimiz olacak."

“BİR YILDA 795 KİŞİ TUTUKLANDI”

Kentte uyuşturucu ile mücadeleden büyük yol kaydettiklerini belirten Vali Şıldak, “1 Ağustos 2023’ten 1 Ağustos 2024 gününe kadar olan 1 yıllık dönemde uyuşturucu satıcılığı tespiti ile yakalanarak mahkemeye çıkan tutuklanan kişi sayısı 795’tir. Bu 795 kişiden 647’si halen tutuklu ve cezaevinde bulunuyor” şeklinde konuştu.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum