Sağlık-Sen'den Bakan Yardımcısı Özçevik’e ziyaret: Önemli talepler masaya yatırıldı;

Sağlık-Sen'den Bakan Yardımcısı Özçevik’e ziyaret: Önemli talepler masaya yatırıldı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve Mustafa Irgatoğlu ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halim Özçevik’i ziyaret etti. Ziyarette, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin gündemindeki önemli konular Sağlık-Sen Yönetimi tarafından ele alındı....

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve Mustafa Irgatoğlu ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halim Özçevik’i ziyaret etti. Ziyarette, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin gündemindeki önemli konular Sağlık-Sen Yönetimi tarafından ele alındı.

Ziyarette gündeme getirilen başlıca konular arasında taban ödeme oranlarının artırılması, nöbet ücretlerinin yükseltilmesi ve sağlık profesyonellerinin giydiği formanın 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sağlık çalışanlarına muayene önceliği verilmesi talep edildi.

Ziyarette, 3+1 yıl sistemiyle istihdam edilen sözleşmeli personelin karşılıklı yer değişikliği (becayiş) yapabilmesinin sağlanması gerektiği ifade edildi. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin artırılması, sözleşme tavan ücretlerinin yükseltilmesi de gündeme getirilen konular arasında yer aldı.

Ayrıca, 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının teşvik ek ödemelerinin artırılması ve temel ödemenin sağlık profesyonellerinin emekliliğine yansıtılması gerektiği dile getirildi. Gece saatlerinde görev yapanlara gece tazminatı verilmesi, sağlık lisansiyerlerinin taban ödeme katsayılarının artırılması ve artırımlı ödeme yapılacak hizmet sunum alanı tablosunun tekrar değerlendirilmesi talepleri de iletildi.

Ziyaret sırasında, tayin taleplerinin değerlendirilmesinde yaşanan sorunların çözümü, hizmetli kadrosunda görev yapanların genel idare hizmetler sınıfına atanmalarının sağlanması ve Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile bağlı kuruluşları personeline ek ödeme verilmesi konuları da ele alındı.

Sağlık-Sen Yönetimi, sağlık profesyonellerine iş yükü oluşturan evrak işlemlerinin azaltılması ve tavan ek ödeme oranlarının artırılması gibi konularda detaylı bilgi paylaşarak çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum