Şanlıurfalı Kudüs Şehidi Hasan Saklanın ismi Afganistan'da yaşatılacak;

Şanlıurfalı Kudüs Şehidi Hasan Saklanın ismi Afganistan'da yaşatılacak

Kudüs'te, İsrail askerlerine yönelik gerçekleştirdiği bıçaklı saldırıda şehid olan Hasan Saklanan adına Afganistan’da su kuyusu açılacak. Saklanan adına açılan bu su kuyusu, bölgedeki halkın temiz suya erişimini sağlayarak, onun anısını yaşatmayı amaçlıyor....

 Şanlıurfa doğumlu 34 yaşındaki Hasan Saklanan, 30 Nisan tarihinde işgal altındaki Kudüs'te, İsrail askerlerine yönelik gerçekleştirdiği bıçaklı eylemin ardından açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Saklanan’ın ismi, Gazne şehrine bağlı Melekdin bölgesinde Umut Kervanı tarafından açılan bir su kuyusuna verildi.

 Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, bu projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Hasan Saklanan’ın adının verildiği su kuyusunun sadece bir su kaynağı değil, aynı zamanda Saklanan’ın davasını yaşatmak adına büyük bir sembol olduğunu vurguladı.

 Kurtaran, "Kudüs Şehidi Hasan Saklanan’ın adını bu kutsal hizmetle yaşatmak bizim için bir onurdur. Bu su kuyuları, hem bölge halkının temiz suya kavuşmasını sağlayacak hem de şehidimizin mücadelesini unutturmayacak," dedi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum