Şanlıurfa dahil 36 ilde terör operasyonu;

Şanlıurfa dahil 36 ilde terör operasyonu

Şanlıurfa dahil 36 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “GÜRZ-8” operasyonlarında Bölücü Terör Örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 222 şüpheli gözaltına alındı....

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK terör örgütüne yönelik 36 ilde düzenlenen "Gürz-8" operasyonları kapsamında 222 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadelede kararlılığın sürdüğünü vurgulayarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle, milletimizin huzuru ve birliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova’da 222 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Yerlikaya, operasyonlarda elde edilen bulgulara da dikkat çekti.

Şüphelilerin, silahlı terör örgütü PKK'ya üye olarak örgütün kırsal kadrolarına katılacakları yönünde haklarında bilgi bulunduğu, geçmişte örgüt içinde faaliyet yürüttükleri, sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptıkları, terörizme finansman sağladıkları ve örgüt adına işbirlikçilik ile kurye faaliyetlerinde bulunduklarının tespit edildiği aktarıldı.

Operasyonlarda ayrıca ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, döviz, Türk Lirası ve çok sayıda dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirildiği açıklandı. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür ederek, "Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum