Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binasının temeli atıldı;

Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binasının temeli atıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla Şanlıurfa Adalet Sarayı ek hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi....

Adalet Sarayı ek hizmet binası temel atma töreni ve bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, valilik ziyaretinin ardından temel atma töreni için Şanlıurfa Adliyesi’ne geldi.

Şanlıurfa Adliyesi yanında yapılacak olan ek hizmet binası için temel atma töreni yapıldı.

Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kurum amiri katılım gösterdi.

ADALET SARAYI EK HİZMET BİNASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Törende konuşan Bakan Tunç, temeli atılan ek hizmet binasının yaklaşık 700 gün içinde tamamlanmasını planladıklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirten Bakan Tunç, ödenek konusunda Cumhurbaşkanı’nın destekleri ile hiçbir sıkıntı yaşamadan iki yıl içinde ek hizmet binasının açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

Bakan Tunç, konuşmasında son yıllarda gerçekleştirilen yargı reformlarına da değinerek, “Son 22 yılda görülmemiş reformlar yaparak yeni uygulamaları hayata geçirdik” dedi.

ADALET SARAYI EK HİZMET BİNASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Törende konuşan Bakan Tunç, temeli atılan ek hizmet binasının yaklaşık 700 gün içinde tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirten Bakan Tunç, ödenek konusunda Cumhurbaşkanı’nın destekleri ile hiçbir sıkıntı yaşamadan iki yıl içinde ek hizmet binasının açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.

Bakan Tunç yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bugün Şanlıurfa’ya sizlerle birlikte yeni bir adalet sarayı kazandırmanın ilk adımını atıyoruz. Temelini attığımız bu adliye sarayımız hem geleneksel mimarimizin özelliklerini taşıyan hem de teknolojinin son imkânlarıyla donatılan bir mekan olacaktır.

“Şanlıurfa adliye sarayımızın inşallah açılışında da beraber olmayı temenni ediyorum.

16 Nisan 2024 tarihinde yapım ihalesini yaptığımız, 10 Haziran 2024 tarihinde sözleşmesini imzaladığımız, 55 bin 377 m2 kapalı alana sahip Şanlıurfa Adliye binamızı inşallah 25 Mayıs 2026 tarihinde (işin süresi 700 gün) tamamlayacağız. Sözleşme bedeli 1 milyar 494 milyon liradır.

Proje kapsamında binada; 132 Hakim- Savcı Odası,  İdare ve Vergi Mahkemeleri, İcra Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik birimleri yer alacak 35 adet duruşma salonu, 216’sı kapalı olmak üzere 329 araçlık otopark, 3 Bodrum+zemin+6 katı olacak. Bittiğinde Şanlıurfamıza yakışır bir adalet binamız olacak, adalet hizmetlerimizin daha hızlı, etkin ve verimli şekilde vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlayacaktır. Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Bakan Tunç, konuşmasını bitirdikten sonra, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın yaptığı duanın ardından temel atma işlemi yapıldı. Vali, Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve birçok kurum amiri, Bakan Tunç ile beraber butona basarak, ilk çimentoyu döktüler.

BİHA 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum