Başkan Mehmet Kuş, Eyyübiye’de Yenilenen Yol Miktarını Açıkladı;

Başkan Mehmet Kuş, Eyyübiye’de Yenilenen Yol Miktarını Açıkladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa merkezinin hızla gelişen ve inşaat sektörünün yöneldiği Eyyüpkent Mahallesi’ni ziyaret etti. Muhtar Yakup Turgut ile mahallede yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Kuş, doğalgaz şebeke tesisi sonrası sokaklarda devam üstyapı düzenlemelerini yerinde inceledi....

Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Mehmet Elgün ve meclis üyeleriyle birlikte Eyyüpkent Mahalle Muhtarı Yakup Turgut’u ziyaret eden Başkan Kuş, burada mahallenin ihtiyaçlarını ve taleplerini değerlendirdi. Mahallede, doğalgaz şebeke tesisi sonrası başlayan sokak düzenleme çalışmalarını ve gelecekteki projelerinde masaya yatırıldığı ziyarette konuşan Başkan Kuş, tüm mahallelerin sorunlarını ve taleplerini yerinde tespit ettiklerini, halkın yaşam kalitesini artırmanın temel amaçları olduğunu söyledi.

Muhtarlık ziyaretinin ardından mahallede doğalgaz tesisi tamamlanan sokaklarda devam eden üstyapı yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Kuş, doğalgaz, elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları tamamlanan tüm sokakları yenilediklerini ve Eyyüpkent’teki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Eyyübiye Belediyesi olarak yaz-kış demeden çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Kuş, Eyyüpkent Mahallesi’nde devam eden çalışmaların vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığını dile getirerek, “Vatandaşımızın memnuniyeti bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

Eyyübiye ilçesinin altyapıyla ilgili büyük sorunları olduğunu ve her dönem bu sıkıntılara neşter vurduklarını kaydeden Başkan Kuş, “2019 yılında Eyyübiyeli kardeşlerimize doğalgaz sözümüz vardı. An itibariyle ilçemizin yüzde 65-70’ini doğalgaza kavuşturduk. Doğalgaz çalışmalarından kaynaklanan yol tahribatları oluşuyor. Şu anda ekiplerimiz de hızlı bir şekilde tadilatları yerine getirip, vatandaşlarımızın sıkıntısını çözüyorlar” dedi.

Eyyübiye’de sadece doğalgaz çalışması olmadığına dikkat çeken Başkan Mehmet Kuş, doğalgazın yanında DEDAŞ’ın elektrik tesisi kazıları, ŞUSKİ’nin altyapıyla ilgili yol tahribatları olduğunu, tahrip olan tüm yollara birer birer müdahale ettiklerini dile getirdi.

2024 yılı başından bu yana Eyyübiye genelinde 170 bin metrekare kilitli parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdiklerini, yılsonuna kadar 140 bin metrekare daha yol çalışması yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Kuş, “Eyyübiyeli kardeşlerimden sabırlı olmalarını rica ediyorum. Malum, yıkmadan yapamıyoruz. Mecburen doğalgaz getirmek için, altyapıyı güçlendirmek için, enerji hatlarının yükseltilmesi için yollar tahrip oluyor. Onlar kazacak, biz Eyyübiye Belediyesi olarak hızlı bir şekilde onarım işlemlerini yapacağız” dedi.

Başkan Kuş, halen doğalgaz ulaşmamış mahalleler için de AKSA Şanlıurfa Doğalgaz ile de istişarelerini gerçekleştirdiklerini, bu mahallelere de 2025 yılı başlarında doğalgaz için ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

Eyyübiye’ye bağlı merkez on mahalledeki yüzlerce sokak, doğalgaz test çalışmalarının tamamlanmasıyla yenileme programına alınıyor. Gündüz ve gece devam eden çalışmalar, ondan fazla ekiple aralıksız sürdürülüyor.



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum