KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı;

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK yurt başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. KYK yurt sonuçları asıl ve yedek aday olarak iki şekilde duyuruldu. Belirlenen tarihlerde kayıt yaptırmayan ve belgelerini teslim etmeyen asıl adayları yerine yedek adaylar yurtlara yerleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ayrıca ek yurt başvuruları alınacak. KYK yurtlarına kayıt yaptırılırken adaylardan ilk kayıt ücreti alınacak. İlk kayıt ücretinin ardından taahhütname onayı yapılacak. Adaylar KYK yurt başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte, KYK yurt başvuru sonucu 2024 sorgulama ekranı...

KYK yurt başvuru sonuçları erişime açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliğiyle öğrencilere sağlanan konaklama desteğinden yararlanmak isteyen adaylar geçtiğimiz ay başvurularını yaptı. Başvuruların tamamlanmasının üzerinden 10 gün geçerken gözler e-Devlet’e çevrildi. KYK yurt sonuçları ekranında adayların kayıt hakkı elde ettikleri yurdun adresi, adı, kayıt belgeleri ve kayıtlar için tarihler yer alacak. KYK yurtlarına kayıt yaptıran öğrenciler ilk kayıt ücreti ödeyecek ve sonrasında aylık olarak konaklama ücretlerini yatıracak. Peki KYK yurt başvuru sonuçları 2024 erişime açıldı mı? İşte, KYK yurt sonuçlarıyla ilgili son gelişmeler…

 

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

 

KYK yurt başvuru sonuçları son dakika Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklandı. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlanacak.

 

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI 2024 İÇİN TIKLAYINIZ

 

KYK YURT KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları açıklandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Bakan Bak, 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için GSB yurt başvurularının sonuçlandığını bildirdi.

 

Bakan Bak, GSB Yurt başvurusu yapan öğrencilerin sonuçları, e-Devlet adresinden öğrenebileceğini belirterek, “Başvuruları 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlandı. Yapılan başvurular; 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde; başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi; gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki yurda yerleştirildiler. 81 ilde Bakanlığımıza bağlı 857 yurt binasında, 987 bin kapasitemiz bulunmakta. İlk aşamada, yüzde 88’lik bir yerleştirme oranı yakalayarak yeni bir rekora imza attık. Bu oran ilerleyen günlerde artacaktır. ” dedi.


 

Kayıtlar için son gün 7 Eylül

 

GSB Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül'de sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23:59 ’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.

 

Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

 

İLK KAYIT ÜCRETİ YATIRILACAK

 

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

 

KYK YURT ÜCRETLERİ YURT TİPİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

 

2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK yurt ücretleri henüz belli olmadı. Yurt ücretleri, yurt tipine ve şehirlere göre farklılık göstereibliyor. 6 farklı tipte KYK yurdu bulunurken geçtiğimiz yıl tip 1 ücreti aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL ve tip 6 570 TL olarak belirlenmişti.

 

YEDEK ADAYLARIN NE YAPMASI GEREKİYOR?

 

Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden takip edilmesi gerekmektedir.

 

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENİR?

 


İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum