Büyükşehir'den toplu konut projesi;

Büyükşehir'den toplu konut projesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, dar ve orta gelirli aileler için yapılacak olan 2 bin 500 konut projesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte 2 bin 500 konut projesinin yapılacağını duyurdu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Kuzey Şehir Konut Projesi çerçevesinde Aşık- Öğütçü bölgesinde alt ve orta gelirli aileler için ilk etapta 2 bin 500 konut yapılması oy çoğunluğuyla meclisten geçmişti.

Başkan Beyazgül, Belediye Binası Şeref Salonu’nda düzenlediği basın açıklamasıyla yapılacak proje hakkında bilgi verdi.

BEYAZGÜL: AMACIMIZ, İLK ETAPTA 2 BİN 500 CİVARINDA KONUTU AŞIK-ÖĞÜTÇÜ’DE (KAŞMER DAĞI) YAPMAK

Beyazgül,  ‘Şanlıurfa Kuzey Şehir Projesi’nin meclisten geçtiğini ifade ederek, “Konut projemiz uzun süredir bürokrat arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde belirli bir seviyeye geldi. Burada amacımız, ilk etapta 2 bin 500 civarında konutu Aşık-Öğütçü’de (Kaşmer Dağı) yapmak” ifadesini kullandı.

Konut projesinin detaylarını da açıklayan Beyazgül,  “Aşık-Öğütçü (Kaşmer Dağı) bölgesinin tapularının önemli kısmı da yaklaşık 10 gün önce belediyemiz bünyesine geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile de istişarelerde bulunduk. Binalar 6 kat büyüklüğünde olacak. Yüzde 60 yeşil alana yer ayırdık. Yaklaşık 120 dönümde üniversiteye yer ayırdık” şeklinde konuştu.

25 BİN KONUTLU, 100 BİN NÜFUSLU BİR ŞEHİR KURMUŞ OLACAĞIZ”

 Projeyi uygulamaya geçtikten sonra halkın taleplerini toplayacaklarını söyleyen Beyazgül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar oluşturacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işini belediyemizin BELTAŞ şirketine havale edeceğiz. Böylelikle bir uydu kent oluşturacağız. TOKİ ile de görüşmelerimiz devam ediyor. TOKİ’de olursa 25 bin konutlu şehir olacak. Bu yaklaşık her hanede 4 kişi varsayarsak 100 bin nüfuslu bir şehir kurmuş olacağız.  Temmuz 15’te de 2 bin konut ihalesini TOKİ yapacak. Urfa’nın buna ihtiyacı vardı.  İnşallah Urfa’mızın konut ihtiyacını gidermeye çalışacağız”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum