Urfa’da AK Parti’den ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinliği;

Urfa’da AK Parti’den ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinliği

AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı, “Türkiye Çevre Haftası” etkinliği çerçevesinde Balıklıgöl Platosunda bir araya geldi....

Balıklıgöl Platosunda gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, İl Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Halil Eşiyok, Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli, Kadın Kolları Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ayşe Aydın ve teşkilat mensupları katıldı.

Dünya Çevre Günü nedeniyle AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı düzenlediği ortak basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa’da da basın açıklamasını AK Parti Şanlıurfa Çevre Şehir ve Kültür’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Serdar İzol yaptı.

İzol, Dünya Çevre Günü’nün, 1972 yılından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlandığını belirterek, “Bu yıl ise, 1-7 Haziran haftası Sn. Cumhurbaşkanı’mızın imzasıyla ‘ Türkiye Çevre Haftası’ olarak ilan edilmiştir. Bu sayede yalnız bir gün değil bir hafta boyunca tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle çevrenin önemini anlatarak, bu alanda yapılan çalışmaları paylaşarak hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. Bu karar dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

İZOL: ŞEHİRLERİMİZ ÇEVRE BİLİNCİNDE BİRBİRLERİYLE YARIŞMAKTADIR

 Çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirten İzol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şehirlerimizin uzun yıllar süregelen pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk. AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerimizde; çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır. Şehirlerimiz artık Sıfır Atık’ı, Sıfır Atık Mavi’yi, Geleceğe Nefes’i, Millet Bahçeleri’ni, mavi bayraklı plajları, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta; bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır.”

“BİZİM İÇİN ÇEVRECİ OLMAK, MİLYARLARCA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMAKTIR”

Çevreci olmanın, çevreyi ve tabiatı korumaktan ve yaşatmaktan geçtiğini ifade eden İzol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim için çevreci olmak; ülkemizin dört bir yanını milyarlarca fidanla buluşturmaktır. Bizim için çevreci olmak; vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirmesini sağlayacak Millet Bahçeleri’ni hizmete sunmaktır. Bizim için çevreci olmak; elektrikli aracımız TOGG’u üretmek, Türkiye’nin iddiasını dünyaya duyurmaktır.

Bizim için çevreci olmak; atıkların çöpe atılamayacak kadar kıymetli olduğunu bilip Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçirmektir. Bizim için çevreci olmak; atıksu arıtma tesislerini yurdun dört bir tarafında yaygınlaştırmaktır. Bizim için çevreci olmak; ülkemizi Yeşil Kalkınma Devrimi ile birlikte 2053 yılında Net Sıfır Emisyon hedefine ulaştırmak için çalışmaktır”.

BİHA

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum