Sınırdan gelen silah sesleri esnafı tedirgin ediyor;

Sınırdan gelen silah sesleri esnafı tedirgin ediyor

Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bülent Çelik, 2012 yılından bu yana Suriye’den gelen silah sesleri, ilçede bulunan esnafları tedirgin ettiğini belirtti....

CEYLANPINAR-Şanlıurfa’nın sınır ilçesi Ceylanpınar’da yaklaşık 10 yıldır Suriye’den gelen silah sesleri en çok bölge esnafını tedirgin ediyor.

Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bülent Çelik, 2012 yılından bugüne Suriye’de yaşanan çatışmaların en çok esnafı etkilediğini kaydetti.

“KURŞUN ESNAFIMIZI TEĞET GEÇTİ”

Çelik, silah sesleri duyulduğu andan itibaren esnafın kepenk kapattığını belirterek, “2012’den beri biz Ceylanpınar esnafı olarak kepenk kapatıyoruz. Bu esnafa sahip çıkmanın zamanı gelmedi mi? Esnaflar bizi gördüğü zaman diyor ki başkan silahlar konuştuğu zaman ilk kepengi biz kapatıyoruz. Bir kurşun esnafımızı teğet geçti, arabanın camını kırdı. Esnafımızın arabasını gördüğünüz gibi. Bu kurşun bu esnafımıza da değebilirdi.  Karşıda olan çatışmalardan dolayı mağduruz. Devletin bu esnafa sahip çıkacak gücü vardır” ifadelerini kullandı.

“LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN ARTIK”

“Ceylanpınar’da kurşunlar patlıyor, esnaf mağdur oluyor” diyen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir kurşun patladığı zaman esnafıma kurşun değiyor. Değerli büyüklerimiz lütfen sesimizi duyun artık. 2012’den beri bu eziyeti çekiyoruz. Sesimize artık kim kulak veriyorsa versin. Ceylanpınar’da bin tane esnaf var ve bin esnaf da silah patladığı zaman korkudan diyor çocuğu içeriye alayım, kardeşimi içeriye alayım. Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar Birliği Odası’na (ŞESOP) sesleniyorum sende sesini çıkar. Artık esnafınıza sahip çıkın”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum