112 Acil Çağrı Merkezi personelleri, stant kurup bilgilendirme yaptılar;

112 Acil Çağrı Merkezi personelleri, stant kurup bilgilendirme yaptılar

Şanlıurfa’da, telefon alım satım işiyle uğraşanların cihaz kontrolü için 112’yi aramalarından usanan Acil Çağrı Merkezi personeli, ikinci el telefon satışının en yoğun olduğu Kapaklı Pasajı bölgesinde stant kurdu. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz yere meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlar bilgilendirildi....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da, acil çağrı yapılması gereken durumlarda, birden çok numara yerine tek numaradan ulaşılması için kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi, hizmet vermeye devam ediyor. Yaklaşık iki yıl önce kentte hizmete giren merkezde çağrı karşılama personeli her gün binlerce çağrıya yanıt veriyor.

Asılsız çağrılarla sıklıkla karşılayan personel ayrıca telefon alım satım işiyle uğraşanların cihaz kontrolü için 112’yi aramalarından usanmış durumda.

VALİ AYHAN TALİMAT VERMİŞTİ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da geçtiğimiz günlerde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret ederek gereksiz aramaların önüne geçmek için bilgilendirme yapılması talimatını vermişti.

112 Acil Çağrı Merkezi personeli de harekete geçerek, 2. el telefon satışının en yoğun olduğu Kapaklı Pasajı'nda stant açtı.

Personel, esnaf ve vatandaşa tanıtım materyalleri dağıtıp, 112'yi gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda bilgilendirme yaptı. Vatandaşlara özellikle telefon alıp satarken doğrudan SIM kartsız arama yaparak telefonun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için kısa süreli de olsa 112 hattının meşgul edilmemesi gerektiği anlatıldı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum