Şanlıurfa’ya hızlı tren ne zaman?;

Şanlıurfa’ya hızlı tren ne zaman?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nin tünel yapım şantiyesini ziyareti sonrası sosyal medyada, yeniden Şanlıurfa-Gaziantep arası hızlı tren projesinin askıya alındığına dair paylaşımlar yer aldı. AK Parti İl Başkanı Kırıkçı geçtiğimiz aylarda BİHA'ya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nden sonraki etap, Gaziantep-Şanlıurfa etabıdır.” ifadelerini kullanmıştı....

ŞANLIURFA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nin tünel yapım şantiyesini ziyaret etmesi sonrası Şanlıurfa-Gaziantep arası hızlı tren projesinin askıya alındığı iddiaları yeniden gündeme geldi. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, geçtiğimiz aylarda BİHA'ya yaptığı açıklamalarla bu iddialara cevap vermişti.   

Kırıkçı, Şanlıurfa hattının hızlı tren projesinden çıkarıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtiği konuşmasında, şu ifadelere yer vermişti:

“Sosyal medyada Şanlıurfa-Gaziantep hızlı tren hattı ne oldu diye bir yaklaşım görüyorum. Öncelikle Mersin-Adana-Gaziantep hattı ya da Karaman-Mersin hattı yapılmadan bizim Şanlıurfa-Antep hattının yapılmasının hiçbir esprisi yok. Mersin’den Antep’e daha inşaatı yapılmamış, temeli atılmamış olan sistem Gaziantep-Şanlıurfa arasında nasıl yapılacak? Treni nereden getireceğiz? Analitik bir akım geliştirmeden meseleyi sadece bir muhalefet kararıyla zemininde değerlendirmek çok makul bir yaklaşım değildir.”

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum