Urfalı vatandaş hatalı basım 50 TL ve 5 TL’yi satışa çıkardı!;

Urfalı vatandaş hatalı basım 50 TL ve 5 TL’yi satışa çıkardı!

Birecik’te müşterinden aldığı 50 lirada '0' rakamının, 5 lirada ise ‘5’ rakamının bir kısmının eksik olduğunu fark eden vatandaş, paranın hatalı basım olduğunu öğrenince şaşırdı. Şimdi bedel biçemediği hatalı basım paralar için koleksiyonculardan gelecek teklifi bekliyor....

BİRECİK- Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde sebze ve meyve halinde komisyon katipliği yapan Bican Öztopraklar, müşteriden aldığı hatalı basılan 50 lirayı ve 5 lirayı koleksiyonculara satmak istiyor.

Bican Öztopraklar, Birecik sebze ve meyve halinde çalıştığı iş yerinde satış sonrası, paraları kontrol ederken 50 lirada '0' rakamının, 5 lirada ise ‘5’ rakamının bir kısmının eksik olduğunu fark etti. Paranın sahte olacağını düşünerek kontrol eden Öztopraklar, hatalı basım olduğunu öğrendi.

'KOLEKSİYONCULARA SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM'

Hatalı basılan parayı bir müşteriden aldığını belirten Öztopraklar, şunları söyledi:

 " Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde sebze ve meyve halinde komisyon katipliği yapıyorum. Yaklaşık 1,5 ay önce bir satış gerçekleştirdik. Müşteri gelip gittikten sonra paraları düzeltirken 50 lirada sıfır olmadığını, 5 lirada ise 5 rakamının bir kısmının eksik olduğunu olduğunu fark ettim. Sahte olduğunu düşündüm, parayı incelediğimde sahte olmadığını hatalı basım olduğunu anladım. Televizyonlarda görmüştük, koleksiyoncular falan bu paraları alıyorlarmış ben de satmak istiyorum. Bir fiyat düşünmüyorum.  Almak isteyen olursa satmayı düşünüyorum.”

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum