Banker Bilo filmi Urfa’da gerçek oldu;

Banker Bilo filmi Urfa’da gerçek oldu

Karaköprü’de insan kaçakçıları Banker Bilo filmindeki sahneyi bu kez Afganlara yaptı. Kaçakçıların "Almanya'ya götüreceğiz" diye kandırdığı Afganları, Karaköprü’de fıstık tarlasına bıraktı. O görüntüler cep telefonu kamerasına anbean yansıdı....

KARAKÖPRÜ- Afganistan'da yaşanan iç karışıklık sonrası Türkiye'ye yönelik yasadışı yollardan yoğun bir Afgan göçü başladı. Alınan tedbirlere rağmen devam eden Afgan göçünde filmlere konu olacak bir olay Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yaşandı.

Türkiye üzerinden Almanya'ya gitmek isteyen bir Afgan grup, insan kaçakçılarıyla temas kurdu. Kaçakçılarla Almanya'ya gitmek konusunda anlaşan Afganlar bindikleri araçla  hareket ettiler. 
Belli bir zaman geçtikten sonra Afganların bindiği araç durdu ve kaçakçılar "Almanya'ya geldik" dedi. Ancak aracın durduğu yer Almanya'ya değil, Karaköprü’de fıstık tarlasıydı. 
Fıstık tarlasının içinden yürüyen Afgan grubu gören tarla sahibi jandarma ekiplerine haber verdi

Olay yerine gelen ekipler, fıstık bahçesinde gizlenen 25 kaçak göçmeni yakaladı.

Afganistan ve Pakistan uyruklu olduğu belirlenen kaçak göçmenler, Karaköprü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan göçmenler İl Göç İdaresi'ne sevk edildi. Kaçakların, işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum