En mutsuzu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde;

En mutsuzu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde

“Mutluluk” araştırması sonuçlarına göre, en mutlu bölgenin Ege Bölgesi, en mutsuz bölgenin ise Şanlıurfa’nın yer aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğu açıklandı....

Areda Survey’in 9-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği “mutluluk” araştırmasına bin 137 kişi katıldı. Araştırma kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Türk halkının mutluluk oranın 4,96 olduğu ortaya çıktı. Yüzde 22,2 ile katılımcıları en çok sevdikleriyle olmak mutlu ederken, yüzde 14,9 fiziksel sağlık, yüzde 14,1 ruhsal sağlık mutluluk kaynakları arasında ilk sıralarda yer aldı.

URFA’NIN BULUNDUĞU BÖLGE EN MUTSUZU

Mutluluk oranlarının bölgelere göre ele alındığı araştırmada, Ege Bölgesi yüzde 52,5 ile en mutlu bölge oldu. Ege Bölgesi’ni sırasıyla yüzde 51,9 ile Marmara Bölgesi, yüzde 49,7 Karadeniz Bölgesi, yüzde 48,8 Doğu Anadolu Bölgesi, yüzde 47,8 ile Akdeniz Bölgesi, yüzde 47,1 ile İç Anadolu Bölgesi takip etti. Şanlıurfa’nın da yer aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise yüzde 45,8 ile en mutsuz bölge oldu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Nevin Bilgin / 18.08.2022 18:25

    Batıdakiler bizim gibi canlı canlı yansalardı ozamanda mutlu olurlarmıydı acaba 😄✋