Asgari ücret için kritik görüşme;

Asgari ücret için kritik görüşme

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor. Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu....

BİR RAKAM YOK ORTADA'

Görüşmede bir rakam konuşulmadığını kaydeden Atalay, "Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünü konuştuk. Gündemdeki ne sorunlar varsa A'dan Z'ye konuşma imkanı bulduk bizi dinledi anlatmamız gerekenleri noksansız anlattık. Benim, 4 aydır söylediğim bir iş var. Asgari ücreti her ayın 4'ünde enflasyon açıklanıyor aralığı ocağı beklemeyelim her ay enflasyonu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene aynı noktadayım. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret toplamadık. Ama şartlar öyle bir hale getirdi ki bırakın Aralık ayını, biz Haziran ayını bile bulduğumuz zaman insanlar alım gücünü kaybetti" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN'DEN "TEMMUZ ZAMMI" AÇIKLAMASI

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, "Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır." demişti.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum