Şanlıurfa’da sülünler doğaya salındı;

Şanlıurfa’da sülünler doğaya salındı

Hilvan'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nce nesli hızla azalan sülünler doğaya salındı....

HİLVAN- Şanlıurfa'nın Hilvan kırsalında sülünler düzenlenen etkinlikle doğayla buluştu. 

Etkinliğe Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Karataş’ın katılımları; Avcılık ve Yaban Hayatı Şb. Müdürü Reşat Ektiren, İl Şube Müdürü Onur İnan, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şanlıurfa Şubesi şefleri ile vatandaşlar katıldı. DKMP 3. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Şube Müdürlüğü personelleri; Hilvan Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mesut Yetkin ile birlikte sülünleri doğaya bıraktı.

Etkinlikte doğada yaban hayvanlarının insanoğluna yararları ve biyolojik denge gibi konular vatandaşlara anlatıldı.

SÜLÜN KUŞU HAKKINDA

Sülün kuşu, nesli azalan hayvanlar arasında bulunmaktadır. 

Sülünler hem hayvansal hem de bitkisel besinler yiyebilirler. Bu yüzden bu kuşun türünün besin kaynağı oldukça çoktur. Tahıllar, bitki tohumları ve meyveler sülünlerin en çok yediği bitkisel ürünlerdir. Hayvansal besinler arasında ise karıncalar, çekirgeler, ağustos böcekleri, sinekler ve solucanlar ilk sıralarda gelmektedir. Sülünlerin yemekten hoşlandığı daha birçok besin bulunmaktadır. Hatta küçük yılanlar ve kurbağalarda bu kuşun yedikleri arasında bulunmaktadır.

Yavru sülün kuşları ilk iki gün çok az yiyecek yerler. Daha sonra ise büyüdükçe besin çeşitliliği artar. İlk başlarda ölü yapraklar ve böcekler ile beslenen sülün yavruları 6. haftadan sonra çok farklı yiyecekler ile karnını doyurmaktadır. Yiyeceklerini ise yerleri eşeleyerek bulurlar. Böylede bitki köklerini de rahatça ulaşabilirler.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum