Hindistan’da Müslümanlara yönelik zulümlere Urfa'da tepki;

Hindistan’da Müslümanlara yönelik zulümlere Urfa'da tepki

Anadolu Gençlik Derneği, Hindistan’da bir süredir zulme ve çeşitli işkencelere uğrayan Müslümanlara yönelik uygulamaları kınadı....

Hindistan'da Müslümanlara yönelik artan şiddet ve hakaretleri kınamak amacıyla Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi bir basın açıklaması yaptı.

Dergah Camii önünde cuma namazı sonrası yapılan açıklamada, Hindistan'da yapılan zulümlere sessiz kalınmaması çağrısında bulunuldu.

Ülkede Müslümanların uğradı işkence ve zulme sessiz kalınmaması için İslam ülkeleri liderlerine, Müslüman halklara ve medya birimlerine seslenilen çağrıda, yaşanan zulümlere karşı birlikte hareket etme vurgusu yapıldı.

Müslümanların yaşadığı coğrafyaların neredeyse tümünde İngiliz emperyalizminin izlerinin bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün nüfus bakımından dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Hindistan'da Müslümanlarının çektikleri çileleri kamuoyuyla paylaşmak ve Müslüman kardeşlerimizin derdiyle dertlenmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün dünyada Müslümanların zulme uğradığı, haksızlıkların yaşandığı neredeyse tüm coğrafyalar bundan yüz yıl önce İngiliz emperyalizminin işgal ettiği topraklardır. İngilizler başta Filistin olmak üzere, Ortadoğu, Kıbrıs, Afrika ve Asya'da işgal ettikleri yerlerden çekilirken o bölgenin siyasi, sosyal ve demografik yapısının altına mayınlar döşeyerek ayrılmışlardır. İngilizlerin sinsi çekilme planları bilinmeden günümüzde yaşanan zulümler anlaşılamaz. İngilizlerin emperyalist politikaları bugün karşımıza Filistin Meselesi, Kıbrıs Meselesi, Keşmir meselesi ve İslam coğrafyasında körüklenmeye çalışılan kavmiyetçilik ve mezhep savaşları olarak çıkmaktadır."

1947'de resmi olarak kurulduğu günden itibaren Hindistan'ın, Müslümanlara azınlık muamelesi yaptığı, temel hak ve hürriyetlerden mahrum bıraktığı ve şiddet olaylarını desteklediği ifade edilen açıklamada, İslam ülkelerine yapılan çağrıda şöyle denildi:

"Çağrımız; İslam ülke liderlerinin derhal toplanmaları, ülke yöneticilerimizin bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleridir. Hindistan'daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmeleridir. Aynı şekilde medyamızın Hindistan'da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir.

Ey Müslümanlar! Ey Vicdan Sahibi Dünya Halkları! Hindistan'da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için daha neyi bekliyorsunuz?  Unutmayın! Bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir! İslam ülke yöneticilerini ve vicdan sahibi dünya halklarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz".

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum