Şanlıurfa’da milli eğitim değerlendirme toplantısı;

Şanlıurfa’da milli eğitim değerlendirme toplantısı

Okulların açılmasına sayılı günler kalırken Şanlıurfa’da Vali Salih Ayhan başkanlığında Milli Eğitimi Değerlendirme Toplantısı yapıldı....

Şanlıurfa’da, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın katılımıyla Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Okul idarecilerinin ve öğretmenlerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda kentte eğitim alanında yapılan yatırımlar ve projeler değerlendirildi.

Vali Ayhan, toplam 642 bin 296 öğrenci ve 26 bin 667 öğretmen ile eğitim öğretim dönemine başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Okullar toplumumuzda bu denli önemli bir organ iken, okul müdürleri olarak sizlere de elbet çok önemli görevler düşmektedir. Öncelikle; tüm gün odasından çıkmayan, yeniliklere kapalı, idareciliği yalnızca katı prosedürleri yerine getirmek sanan, makamını ve ceza vermeyi bir baskı aracı olarak kullanan okul müdürlerinin günümüzde istenilen başarıyı sağlaması asla mümkün değildir ve nazarımızda bunun yeri yoktur.

Müdürlük müessesesi despotlukla yönetilebilecek bir organ değil. Özellikle öğretmenlerinizle, okul personelinizle, öğrencilerinizle, velilerinizle olumlu iletişim kurmak temel görevinizdir. Bir öğretmen ‘İyi ki bu okulda çalışıyorum’ demeli. Bir öğrenci ‘İyi ki bu okulun öğrencisiyim’ demeli. Bir veli, ‘Çocuğum iyi ki bu okulda eğitim görüyor’ demeli. Bunların hepsi aynı anda sağlandığı zaman; başarı da sizinle olacaktır, mutluluk da, iyi idareci sıfatı da.”

“OKUL, OKUL VE YİNE OKUL''

Okul müdürlerine seslenen Ayhan, okulunuzun fiziki şartlarını, eksikliklerini hızlıca son kez gözden geçirmelerini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayraklarınız, bahçeniz, sıralarınız, çöpleriniz okula dair her ne varsa pırıl pırıl olsun. Eğitim yuvasına yakışsın. Sonrasında değinmek istediğim husus kütüphaneler. Kurumlarınızdaki kütüphanelerin durumu hızlıca elden geçirilsin, eksikler varsa eğer bir an önce planlamalar yapılarak tamamlansın. Bu hususta gayretlerinizi bekliyorum. Okumayı sevdirmek, bir çocuğa yapabileceğimiz en büyük iyiliktir. Okul sadece toplama çıkarma öğretilen mekân değil; okulun bir yaşam kültürü, bir vizyon öğretmesi lazım. Okulunuzun fiziki şartlarını, eksikliklerini hızlıca son kez gözden geçirmenizi ve gereken ne var ise tamamlamanızı istiyorum. Daha önce gezip gördüğümde çok parlak manzaralarla karşılaşamadım. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okula döndüğünde temiz, sağı-solu kırık-dökük olmayan, parıldayan bir kurum ile karşılaşsınlar. Tüm gününüzü okulda geçiriyorsunuz, aslan yattığı yerden belli olur”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum